Press "Enter" to skip to content

Threadripper 3990X va sosi luna viitoare

Boss-ul final al procesoarelor din această generație a primit o dată de lansare. AMD a dezvăluit că Threadripper 3990X va fi disponibil din ziua de 7 februarie, la prețul logic de 3990$.

Noul procesor va veni cu 64 de nuclee fizice, 128 de fire de execuție, suport pentru 4 canale de memorie la 3200MHz și frecvențe ce încep de la 2.9GHz și ajung până la 4.3GHz. Sigur, nu sunt frecvențe impresionante, considerând că maximul la care poate ajunge un singur nucleu este unde merg multe alte procesoare Ryzen ca standard, dar vorbim aici de mai multe nuclee ca toate procesoarele Ryzen 3000 din seriile 5, 7 și 9 la un loc.

Simplu spus, este un procesor de server pe care îl puteți îngrămădi într-o carcasă desktop și poți rula pe el instanțe multiple ale majorității programelor folosite de zi cu zi, știind bine că vei avea suficiente nuclee rămase pentru orice altceva de zece ori.

Nu este un procesor gândit pentru muritorii de rând, dar dacă aveți de lucrat mult în Blender la chestii imense, eh… acum puteți face randări multiple în paralel, pentru că am impresia că nici Blender nu este în stare să folosească atât de multe nuclee.

Trebuie subliniat că Intel nu prea are în acest moment un procesor echivalent ca număr de nuclee sau performanță, dar ca preț are câteva mai scumpe. Multe chiar.

[Hexus]

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares