Press "Enter" to skip to content

Nikon lansează NIKKOR Z 28-400mm, un obiectiv cu zoom optic 14.2x

Nikon a anunțat lansarea NIKKOR Z 28-400mm f/4-8 VR, un obiectiv cu zoom compatibil cu aparatele foto mirrorless Full Frame/FX ce utilizează montura Z Nikon. Cu un zoom optic de 14.2x, cel mai mare din categoria sa, acest obiectiv promite să captureze detalii la distanță, cât și peisaje, oferind astfel utilizatorilor libertatea de a experimenta cu diverse stiluri fotografice cu o singură lentilă.

Ce aduce interesant noul obiectiv Nikon

Deși compania nu a publicat deocamdată lista completă de specificații avem câteva informații la dispoziție pentru a ne forma o idee despre noul obiectiv Nikon.

Datorită distanței minime de focalizare de 0.2 m (la 28mm) și de 1.2 m (la 400 mm), și fotografia macro este  accesibilă, permițând capturarea detaliilor fine, cum ar fi plantele, cu un raport maxim de mărire de 0.35x. Pe lângă caracteristicile de zoom și focalizare, NIKKOR Z 28-400mm f/4-8 VR se distinge prin designul său compact și relativ ușor, având o greutate de aproximativ 725 g.

Sistemul de stabilizare a imaginii (VR) ajută la prevenirea fotografiilor neclare, fiind la fel de eficient ca și cum ai mări viteza obturatorului cu 5 stopuri. Acest lucru este util când faci poze în lumina slabă sau când fotografiezi fără trepied, ajutând la obținerea unor imagini clare din mână.

Obiectivul Nikon folosește un motor pas cu pas (STM) pentru un autofocus rapid, esențial pentru urmărirea subiecților în mișcare. Acesta este echipat cu un parasolar pătrat, care poate ajuta la îmbunătățirea calității imaginilor prin reducerea luminii parazite și a flare-ului, dar protejează și obiectivul de eventualele contacte nedorite. Proiectat să fie rezistent la praf și picături de apă, NIKKOR Z 28-400mm f/4-8 VR pare pregătit pentru orice condiții de mediu.

Dincolo de fotografia statică, NIKKOR Z 28-400mm f/4-8 VR este optimizat și pentru înregistrarea video, oferind funcții cum ar fi ”focus breathing suppression”, care menține același unghi de vedere, indiferent dacă obiectivul focalizează aproape sau la distanță. Obiectivul dispune și de linear MF drive, care permite utilizatorului să controleze manual focalizarea într-un mod lin și precis.

NIKKOR Z 28-400mm nu este un obiectiv din seria profesională a Nikon (S-mount), dar cu siguranță este cel mai versatil. Acesta nu oferă calitatea detaliilor pe care o obții cu un obiectiv profesional, dar cu instrumentele AI de editare disponibile în prezent poți adăuga claritate și reduce zgomotul, ceea ce face obiectivul chiar și mai interesant. Un alt lucru discutabil este diafragma 8 pe distanța focală de 400mm, care nu e chiar ce ți-ai dori. Dar dacă nu te deranjează aceste compromisuri, ar putea fi singurul obiectiv Nikon de care ai nevoie.

Obiectivul NIKKOR Z 28-400mm va fi disponibil la vânzare din aprilie 2024, iar prețul de listă este de 1299 de dolari.

 

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares