Press "Enter" to skip to content

Ryzen 4000 bate la ușă pentru laptop-uri

CES-ul de luna viitoare se anunță a fi foarte încins, pentru că în cadrul său ar trebui să vedem procesoarele Ryzen 4000, în varianta de laptop. Iar câteva informații despre această serie s-a scurs recent pe internet.

Câteva informații despre noile produse ale celor de la AMD s-au ivit într-o postare de pe Reddit, ce pare să fi dezgropat informații despre un laptop Xiaomi ce se folosește de un Ryzen 7 4700U. Acest procesor, în ciuda numelui, este bazat pe arhitectura Zen 2, la fel ca seria 3000 de pe desktop. Bine, nu toată seria 3000, modelele cu un GPU integrat fiind cu o generație în urmă. Iar în această fază tocmai de asta avem parte, de un procesor Zen 2 cu un GPU integrat, ce va fi prima salvă din seria Ryzen 4000.

Acest model dispune de o configurație ce include 8 nuclee, fără SMT, având suport de memorie ce va ajunge până la 3200, la fel ca pe desktop. În cea ce privește frecvențele, merge de la 2GHz ca nivel de bază pentru toate nucleele, până la 4.2 GHz pentru probabil unul din nuclee. Foarte probabil vor fi și modele cu 8 nuclee și 16 fire de execuție, din moment ce încape loc în denumire și de un 4800U.

Mai multe informații vom alfa la începutul anului viitor. Important este că vom avea parte pe laptop de un procesor cu 8 nuclee, poate fără prețul asociat în mod normal cu un astfel de procesor în varianta Intel. Știu ce veți spune: „Ce voi face cu un laptop care are 8 nuclee?”. Eh, răspunsul este destul de evident.

Totul.

[Overclock 3D]

 

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares