Press "Enter" to skip to content

Intel învie fosile de 22 nm

Tot pomenim în știrile astea despre cum Intel tot are probleme de producție. Cum nu are capacitatea de a scoate pe bandă rulată toate procesoarele de care are nevoie pe 14 sau 10 nm, așa că apelează la diverse alte companii, ca TSMC și Samsung, pentru ajutor.

Pentru ca problema să nu se extindă, și ca Intel să aibă pe piață modele în sectorul low-end, a decis să scotă iar pe piață procesoare ce au fost retrase și deja înlocuite. Astfel, Intel anunță că Pentium G4320, un Haswell construit pe 22nm, va fi iarăși produs și vândut, din simplul motiv că liniile de producție de 14(+,++,+++,++++ și +++++) sunt deja saturate, iar cele de 10nm încă nu sunt gata pentru desktop.

Procesorul în sine este un umil dual-core, menit pentru sisteme low-end, ce încă sunt omniprezente în sisteme de office și alte aplicații unde pur și simplu ai nevoie de un cartof cu periferice și un monitor legate de el.

Problemele de producție vor continua pentru o vreme, dar Intel încearcă să le remedieze pe parcursul anului viitor.

În cazul în care nu reușește, personal, mi-ar plăcea să văd pe piață Pentium 2 din nou, din moment ce nu mai știu unde este al meu.

[PC Gamer]

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares