Press "Enter" to skip to content

Google Maps ar putea marca de acum inainte strazile iluminate

Google Maps s-a dovedit foarte util pentru a ma ghida in trafic sau cand foloseam transportul public, dar in ultimul an aplicatia a facut progrese majore pentru cei care prefera sa mearga pe jos. De curand, compania a introdus functia de calatorit prin intermediul realitatii augmentate si indicatii detaliate pentru persoane cu deficiente ale vederii. In viitor, Google ar putea adauga o functie care sa ii ajute pe oameni sa gaseasca strazi mai sigure pe care sa mearga seara acasa.

Conform XDA Developers, o comunitate de dezvoltatori Android a carei membri au analizat APK-ul Android pentru a gasi functii nelansate, spune ca ar exista indicatii care se refera la un nou layer numit Lighting in Google Maps. Acest layer ar putea indica strazile bine-iluminate prin colorarea acestora cu galben.

Asta ar putea ajuta persoanele care merg noaptea pe jos sa ocoleasca strazile intunecate pe timp de noapte, lucru care este o problema universala.

Aceasta caracteristica nu este insa confirmata si nu exista vreo captura de ecran care sa o arate in actiune inca. Oricum, luand in considerare codul care a fost descoperit, pare foarte posibil sa vedem aceasta functie introdusa in curand. XDA Developers speculeaza ca ar putea fi introdusa initial in India ca raspuns pentru cazurile recente de violente care au bagat spaima in locuitori.

SIngura intrebare ramane cum va prelua Google informatii referitoare la conditiile de iluminare. Infrastructura care include luminile stradale inteligente este inca rara, deci compania ar putea folosi date oferite de utilizatori, asemanator cu modul in care raporteaza incidentele din trafic.

Engadget

Tags

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares