Press "Enter" to skip to content

ASUS anunta trei placi de baza cu chipset TRX40 potrivite pentru oricine

Odata cu anuntarea generatiei a treia de procesoare AMD Threadripper, ASUS a intrat in joc cu trei placi de baza noi ce vin dotate cu chipset TRX40 si toate caracteristicile necesare unui sistem high-end. Indiferent de ocupatia ta, ASUS are de oferit o placa de baza potrivita: ROG Zenith II Extreme, ROG Strix TRX40-E Gaming sau Prime TRX40-Pro.

Chipsetul TRX40

Noul chipset pentru generatia a treia de Threadripper introduce in premiera interfata PCI Express 4.0 pe sistemele HEDT (High-End Desktop), oferind o latime de banda dubla pe un total de 64 de linii PCIe 4.0 pentru SSD-uri, placi grafice si echipamente AV mai rapide. Fiecare slot PCIe si M.2 de pe o placa de baza ASUS TRX40 are conectivitate PCIe 4.0 pentru o latime de banda cat mai mare, ceea ce inseamna ca fiecare placa de extensie va functiona la capacitate maxima.

Pe langa PCIe 4.0, chipsetul TRX40 ofera suport pentru memorie quad-channel cu opt sloturi pentru un total de 256GB de memorie RAM. A treia generatie de Threadripper ofera si suport pentru memorii ECC.

ROG Zenith II Extreme – O placa de baza pentru cei ce vor sa depaseasca fiecare limita

O placa creata pentru utilizatorii profesionisti si pasionatii de jocuri ce doresc sa exploreze limitele procesoarelor Threadripper din a treia generatie, ROG Zenith II Extreme este dotata cu hardware de ultima generatie pentru a gazdui cele mai puternice componente de pe piata. Pe langa hardware-ul vital, placa are si dotari extra care adauga la valoarea produsului, astfel avem parte de LED-uri RGB Aura. Un panou decorativ de deasupra scutului I/O are un motiv holografic Infinity Lighting, in timp ce ecranul color LiveDash OLED poate afisa codurile POST, infromatii critice despre sistem sau grafica personalizata. Capacul ROG Armour din aluminiu acopera aproape toata partea din fata, iar placa metalica intareste platforma pentru a sustine greutatea radiatoarelor masive si a placilor de extensie.

Pe partea de specificatii tehnice, ROG Zenith II Extreme ofera un design VRM cu 16 etaje de alimentare, ceea ce asigura capabilitati de overclock extrem. Radiatorul montat deasupra VRM-ului utilizeaza doua ventilatoare semi-pasive ce pornesc doar cand temperatura atinge 60 de grade. Pentru a spori si mai mult disiparea caldurii, o conducta de caldura se alatura radiatorului VRM principal cu un radiator termic auxiliar sub invelisul I/O. Un alt ventilator amplasat sub radiatorul chipsetului absoarbe caldura sloturilor M.2 principale si a placii TRX40 insasi.

Stocarea este asigurata de cinci sloturi M.2 care utilizeaza pana la patru linii PCIe 4.0 cu trei sloturi direct pe placa si doua ce vine de la modulele DIMM.2 exclusive. Daca insa stocarea in masa o faceti pe HDD, ROG Zenith II Extreme este dotata cu opt porturi SATA.

Pe partea de conectivitate, controller-ul Intel I211-AT Gigabit de internet asigura o conexiune stabila, in timp ce controller-ul Aquantia AQC-107 10GbE asigura pana la 10Gbps viteza in retea pentru a face mult mai usor transferul de fisiere. Un modul Wi-Fi 6 Intel AX200 si Bluetooth 5 asigura si conexiunile wireless astfel ROG Zenith II Extreme este pregatita pentru orice.

ROG Strix TRX40-E Gaming – Preia conducerea in orice arena

ROG Strix TRX40-E Gaming este o placa de baza care ofera toate acreditarile unui desktop high-end la care te-ai putea astepta de la o astfel de componenta. Totul este inclus intr-un format ATX cu optiuni de personalizare, estetica cybertext si ecran LiveDash OLED de 1.3 inci. VRM-ul este format din 16 etaje de alimentare racite de doua ventilatoare semi-pasive asemanatoare cu cele de pe Zenith II Extreme.

Conectorii de alimentare ProCool II si pinii lor solizi ajuta la mentinerea unei alimentari stabile, furnizate catre numeroasele nuclee ale lui Threadripper, pastrand conectorii reci, chiar sub sarcina. Placa ofera o multime de optiuni de stocare, precum trei sloturi M.2 si opt SATA. In plus, spatele placii gazduieste opt porturi USB 3.2 Gen 2 cu o latime de banda de 10Gbps, cat si Wi-Fi 6 si Bluetooth 5.

ASUS Prime TRX40-Pro – O fundatie solida pentru profesionisti

Prime TRX40-Pro reprezinta o fundatie solida pentru orice entuziast sau profesionist cu fluxuri de lucru creative precum editarea video si randarea 3D ce beneficiaza de puterea procesoarelor cu multe nuclee. Acelasi VRM format din 16 etaje de alimentare si dotari la fel de bune ca ale celorlalte doua placi, iti asigura faptul ca vei primi aceleasi beneficii ca si pe o placa enthusiast sau de gaming, chiar daca scopurile tale sunt diferite.

Diferenta dintre aceste placi insa este facuta de soclul E-key M.2 2230 pentru cei care doresc sa adauge un modul Wi-Fi, Prime TRX40-Pro neavand un astfel de modul integrat, la fel ca Zenith II Extreme si Strix TRX40-E Gaming.

Tags

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares