Press "Enter" to skip to content

Netflix a pus ochii pe Epyc

Netflix este un serviciu foarte popular, așa că necesită servere foarte potente. Servere capabile să livreze conținut video criptat foarte mult, compania țintind 200Gb/s per server, în acest moment fiind doar la 100Gb/s per server.

Iar pentru a putea atinge acest scop, au fost testate o serie de configurații de servere noi, atât de la Intel, cât și de la AMD. Rezultatele sunt destul de interesante, pentru cei care sunt pasionați de astfel de sarcini de lucru și folosesc FreeBSD.

Cele două soluții principale testate au fost un server format din două procesoare Xeon 4216 și unul cu un singur procesor Epyc 7502P customizat. La varianta inițială a testului, sistemul Xeon a reușit să ofere doar 105Gb/s, în timp ce sistemul Epyc nu a izbutit nici măcar să atingă 100Gb/s, ajungând până la 68Gb/s.

Din moment ce asta nu este tocmai la nivelul de 200Gb/s dorit de Netflix, s-a lucrat la implementarea câtorva optimizări la modul în care datele sunt gestionate. Rezultatul a fost că sistemul Xeon a reușit să atingă 191Gb/s, în timp ce sistemul Epyc a mers până la 194Gb/s.

Trecerea de la servere bazate pe procesoare Xeon la Epyc este o posibilitate clară pentru Netflix, ceva ce ar trebui să fie foarte mult pe placul celor de la AMD. Prezentarea celor de la Netflix a specificat totuși un neajuns al procesoarelor Epyc, și anume că nu sunt unelte ce permit monitorizarea utilizării magistralei de acces non-uniform al memoriei, îngreunând încercări viitoare de optimizare.

[Hexus]

 

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares