Press "Enter" to skip to content

Se pare ca Xerox ar putea achizitiona HP in curand

Conform unui raport al Wall Street Journal, Xerox, compania producatoare de imprimante si solutii digitale si de print, ia in considerare achizitia unei alte companii producatoare de imprimante dar si computere, anume HP. Oferta se pare ca va fi formata atat din bani, cat si din stocuri.

Raportul spune ca Xerox, companie evaluata la 8 miliarde de dolari ar fi obtinut suportul unei banci mari pentru a prelua HP, o companie cu o valoare de 27 de miliarde de dolari, aproape de trei ori mai mare decat potentialul cumparator. Sursele celor de la WSJ spun ca aceasta miscare ar salva peste 2 miliarde de dolari din cheltuielile ambelor corporatii.

Ca un mic reminder, HP nu mai este sinonim cu Hewlett Packard Enterprise, companie care vinde servere, solutii de stocare de date si servicii catre alte companii. Acestea sunt acum doua companii separate, iar HP se ocupa de productia de computere personale, laptopuri si solutii consumer.

Xerox urmeaza sa primeasca in curand suma de 2.3 miliarde de dolari in urma vanzarii a 25 de procente din actiunile detinute in intelegerea Fujifilm Xerox. Aceasta afacere a avut loc la inceputul acestei companii. Ce va insemna achizitia HP de catre Xerox nu putem vedea decat asteptand, dar daca ar fi sa ghicesc, nu va fi o preluare ostila, ci mai de graba un parteneriat prin care cele doua corporatii isi vor uni fortele pentru a produce in continuare solutiile tech care le-au consacrat. Nu cred ca vom vedea prea curand laptop-uri Xerox, daca la asta va gandeati.

TheNextWeb

Tags

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares