Press "Enter" to skip to content

O soluție software pentru un Ryzen 3900x mai rapid

Arhitectura procesoarelor AMD moderne funcționează după câteva principii diferite față de Intel. Pe lângă structura bazată pe chiplets și pe Infinity Fabric, avem și nuclee preferate. Nuclee ce pot să atingă frecvențe mai mari pentru mai mult timp ca celelalte.

Problema este că Windows, deocamdată, tot nu știe ce sunt alea. Va ști, cândva, într-un update din viitorul sperăm apropiat, dar încă nu. Așa că până atunci, ne putem mulțumi cu un nou Power Plan, făcut de un individ individ numit 1usmus. Același individ care a creat și un anume DRAM Calculator, foarte util la overclock-ul memoriei pentru a stoarce performanța maximă din procesoarele Ryzen.

Acest nou Power Plan este deocamdată util doar pentru procesoarele ce dispun de cel puțin două CCD-uri (a nu fi confundate cu CCX-uri). Asta include procesoarele 3900X și în curând va include procesorul 3950X, plus seria Threadripper 3000.

Noul Power Plan poate să atribuie mai bine sarcinile nucleelor mai rapide, și le va păstra acolo, în loc să le tot mute de colo colo, pe nuclee ceva mai puțin capabile. Iar din moment ce acele nuclee pot atinge viteze mai mari, asta duce și la un spor de aproape 200MHz pentru frecvența maximă în timpul testelor.

Dacă se întâmplă să aveți un procesor de tipul indicat mai sus, și vă simțiți curajoși, puteți arunca o privire pe acest mic update chiar voi. Găsiți aici toate informațiile aferente.

[Techpowerup]

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares