Press "Enter" to skip to content

Generatia a 10-a de procesoare Intel va necesita placi de baza noi

Se pare ca au aparut noi detalii despre noile procesoare Intel din a 10-a generatie, insa acestea nu sunt prea bune. Conform spuselor Intel, noile procesoare vor necesita un nou socket, astfel si noi placi de baza, dar vor oferi un spor de performanta destul de bun.

Noile procesoare vor acoperi mai multe categorii de pret ceea ce inseamna ca ne putem astepta sa vedem modele incepand de la Intel Core i3 pana la Intel Core i9. Dupa cum am aflat deja, seriile i3 si i5 vor avea suport pentru Hyper-Threading. Acesta va fi crucial pentru noile procesoare, asta insemnand ca vor putea sustine cu succes noile jocuri ce urmeaza sa apara.

Cea de-a 10-a generatie de procesoare Intel va oferi un proces de fabricatie pe 10nm pentru performanta sporita, pana la 30 de linii I/O PCH pentru flexibilitatea porturilor si pana la 40 de fire de executie PCIe 3.0 (16 CPU, pana la 24 PCH). In plus, vor oferi si performanta per nucleu imbunatatita si overclocking pentru memorii, alaturi de integrare nativa pentru USB 3.2 Gen 2×1.

Acestea sunt caracteristicile cheie ale noilor procesoare:

Intel Comet Lake Key Specs
Tabel creat de WCCFTech

Mai mult de atat, generatia a 10-a de procesoare Comet Lake va oferi o imbunatatire de 18% a performantei in scenarii multi-thread. Vor oferi si o crestere generala de 8% comparativ cu generatia trecuta in sarcini de zi cu zi. Dupa cum am spus insa, noile procesoare vor necesita un nou socket, LGA 1200. Nu doar atat, ci acest nou socket nu va fi compatibil cu procesoarele vechi. Cu alte cuvinte, nu va asteptati sa puteti rula un Intel Core i9 9900K pe o placa de baza cu socket LGA 1200. Partea buna este ca macar cooler-ele existente, vor fi compatibile cu noul socket. Comet Lake LGA promite si o disipare a energiei mai eficienta si suport pentru caracteristici I/O mai avansate.

Dsogaming

Tags

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares