Press "Enter" to skip to content

Facebook lucrează la anonimizarea fețelor

Pe măsură ce evoluează tehnologia încep să apară o varietate de probleme noi. De această dată, două una dintre probleme pare să fi devenit soluția pentru alta.

Deep Fake, conceptul că poți lua trăsăturile de la fața unei persoane și o poți lipi capul altcuiva, pare să fie acum soluția pentru sistemele de detecție și recunoaștere facială. Iar soluția vine chiar de la Facebook. Probabil vă întrebați de ce Facebook. Ar fi putut cumva să fie un rezultat accidental al încercării lor de a-l face pe Mark Zuckerberg să pară mai puțin ca un android de pe planeta Fnarf 8?

Oricare ar fi fost motivația, rezultatul de mai sus vorbește de la sine. Se folosește de un sistem de machine learning adversarial, compus din două părți. Prima atribuie trăsături noi feței unei persoane, iar cealaltă parte încearcă să își dea seama dacă mai poate recunoaște acea persoană.

Nu are mereu rezultate bune, dar în unele cazuri reușește să păcălească ochiul. Atât pe cel uman, cât și pe cel digital. Și ce fel de aplicații ar putea avea pe viitor? Probabil ați văzut suficiente filme SF pentru a vă veni o idee. Sau, dacă vreți una, mai țineți minte acel Scramble Suit din A Scanner Darkly? Eh, acesta este primul pas.

[Engadget]

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares