Press "Enter" to skip to content

Review Glorious Model O – Unul dintre cei mai usori mousi de gaming din lume!

Am testat multe nebunii la viata mea, dar trebuie sa recunosc ca tot trendul asta cu mousi de gaming cat mai usori si ergonomici a trecut pe langa mine ca metroul pe langa oameni, dimineata la Victoriei. Am vazut pe reddit tot felul de „nebuni” care isi modifica perifericele, cu precadere mousii, pentru a obtine produse cat mai usoare cu putinta, iar din aceasta intreaga nebuni si putin spirit de marketing, a luat nastere Glorious, iar astazi voi testa Model O, unul dintre cei mai usori mousi de gaming din lume si dupa cum e numit de unii, poate chiar cel mai bun. Haideti sa vedem ce-i poate pielea!

Viata la 67 de grame

Glorious Model O este un mouse special care se prezinta drept mouse pentru pro gaming, avand o greutate foarte mica, astfel jucatorul il misca mai usor, rezultand intr-un spor al preciziei. Modelul in cauza are o greutate de 67 de grame care este obitnuta gratie modelului inspirat de stupii de albine. Inginerii de la Glorious au incercat sa inghesuie cat mai multe caracteristici premium intr-un pachet super usor si pot spune linistit, ca le-a iesit. Avem parte de un senzor Pixart 3360, picioare G-Skates si un cablu cu un sleeving usor, care m-a dus cu gandul fix la un siret de incaltaminte.

Pe langa toate acestea, Glorious Model O nu ignora nici partea de aspect, fiind impodobit cu luminite RGB care lumineaza aproape total mouse-ul, gratie constructiei sale specifice. Luminile, cat si detaliile tehnice, pot fi modificate din intermediul softului disponibil pe site-ul producatorului, care este inchegat ok si iti ofera o intrefata intuitiva din care poti modifica cam toate aspectele ce tin de mouse.

Cat de rezistent este un mouse aerat?

Din prisma constructiei, Glorious Model O m-a surprins placut. Trebuie sa recunosc: initial mi-a fost putin teama sa nu cedeze carcasa fiind atat de firava datorita gaurilor, dar este mai solida decat ma asteptam, iar imbinarile din modelul honeycomb servesc pe post de intaritoare. Mouse-ul este fabricat dintr-un plastic dur, care este gaurit la suprafata si pe talpa, dar are lateralele si undeva la trei sferturi din click-urile principale, solide.

Model O vine in patru variante, divizate pe cele doua culori disponibile, alb si negru. Astfel, ai de ales intre alb glossy sau mat si desigur, negru glossy sau mat. Modelul pe care l-am testat eu este negru mat si mi se pare cel mai potrivit design pentru un astfel de soarece. Nu pot spune ca ma impresioneaza modelul alb, iar cele glossy ies din discutie instant deoarece plasticul lucios mi se pare cel mai chicios lucru posibil.

Revenind la constructie, sau mai de graba la ergonomia lui Glorious Model O, acesta este un mouse ambidextru, insa butoanele suplimentare, doua la numar, sunt amplasate doar pe partea stanga a acestuia, astfel un jucator care foloseste mana stanga va avea dificultati serioase in a folosi cele doua butoane. Tot aici voi discuta putin despre grip-ul cel mai bun pentru acest model. Din pacate, pentru aceia dintre voi care folositi palm grip (adica tineti toata palma pe mouse), modelul gaurit s-ar putea sa fie deranjant si l-am gasit putin enervant si folosind claw grip, pentru ca am tendinta sa apas pe click-uri, mai aproape de baza, dar aici am dat de gauri.

Si pentru a incheia si acest capitol, o sa ma leg de cablu. Trebuie sa recunosc, alegerea materialului nu este cea mai fericit, lasand impresia de ieftin si cum am spus si mai devreme, imi aminteste de un siret de adidasi, dar in utilizare, se simte de parca mouse-ul nici nu ar avea un fir deoarece materialul asta ii permite firului sa alunece la fel de usor pe cat o face si mouse-ul in sine, astfel se simte foarte echilibrat in mana.

Cum este sa folosesti un mouse atat de usor?

Voi incepe prin a spune direct: super! Glorious Model O este un mouse care, chiar daca tradat de aspect, ofera o precizie greu de egalat, rezultata din utilizarea unui senzor foarte performant impreuna cu greutatea aproape neglijabila. M-am straduit sa-l „dau peste cap” dar senzorul Pixart 3360 nu are skipping, nu agata si nu este impresionat de miscarile mele de wannabe pro player de FPS-uri.

Din pacate insa, cel putin in cazul meu, sansele sa ucid un mouse de acest fel sunt destul de mari deoarece imi transpira palmele destul de rau si nu cred ca e nevoie de mai mult de o picatura de transpiratie care sa ajunga pe unde nu trebuie. Partea buna insa, este ca intretinerea lui Glorious Model O se rezuma la suflarea acestuia cu un tub de aer comprimat si gata.

Pareri finale

Glorious Model O este un mouse foarte bun pentru gaming, dar cam aici se opresc capabilitatile lui, din punctul meu de vedere. Este prea inconsistent ca si produs all-rounder si nu m-as vedea folsindu-l pentru munca sau chiar si scrollat pe internet.

Este o varianta mai ieftina a lui Finalmouse si ofera cam aceleasi beneficii, insa nu ma pot declara fan. Poate nu sunt obisnuit cu noul trend sau poate ca modul mai barbar in care ma port cu perifericele nu se potriveste cu acest mouse, dar sunt sigur ca multi dintre voi ati aprecia un astfel de produs creat de gameri, pentru gameri.

Verdict

Calitatea Constructiei si Design – 8

Performanta si Dotari – 8

Raport Calitate/Pret – 10

8.7

Interesant

Glorious Model O este un mouse de gaming bun care ofera o experienta aparte, dar nu este potrivit pentru toata lumea. Pretul il ajuta destul de mult insa si tinand cont de ceea ce ofera, il consider un produs reusit.

Glorious model o

User Rating: 0.8 ( 1 votes)

Tags

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares