Press "Enter" to skip to content

Micron pregătește un SSD Xpoint foarte rapid

SSD-urile ce se folosesc de memorie 3D XPoint nu sunt tocmai la fiecare pas. Intel are câteva, dar sunt în mare parte pentru centre de date și parcă tot nu reușesc să sublinieze exact cât de rapidă este tehnologia. 3D XPoint (numit Optane de către Intel pentru implementarea sa comercială) este foarte diferit de NAND Flash, aducând câteva îmbunătățiri masive și un preț imens. Dar asta poate că se va schimba în curând.

Bine, nu se va schimba prea curând, dar Micron (ce a dezvoltat 3D XPoint alături de Intel) a dezvăluit SSD-ul X100. Compania susține că va fi cel mai rapid SSD făcut vreodată, folosindu-se de un conector PCI-E 3.0 16X întreg pentru a oferi un nivel de performanță ridicol.

Conform declarației companiei, avem parte de un nivel de latență de 11 ori mai mic decât orice SSD ce folosește memorie NAND. De asemenea, avem parte de viteze de citire/scriere secvențială de până la 9GB/s, iar pe partea de operațiuni aleatoare, avem în jur de 2.5 milioane pe secundă. Pentru ceva context, un SSD NAND foarte, foarte bun, ajunge poate la 800 de mii de operațiuni pe secundă.

Ah, de asemenea, pentru că XPoint funcționează pe alte principii decât NAND, are anduranță suficientă încât să nu fie relevantă pentru utilizatorul de rând.

Doar că nici acest SSD nu este pentru utilizatorii de rând, fiind destinat tot centrelor de date. Prețul nu a fost anunțat, și nici capacitatea de stocare, dar nu strică să avem mai multe exemplare ale tehnologiei pe piață. Poate în acest ritm vom avea un model cu măcar 256GB de stocare ce nu va costa cât un calculator întreg.

[Overlock 3D]

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares