Press "Enter" to skip to content

Google Daydream nu mai există

Cu ceva timp în urmă, Google anunțaseră Daydream, o platformă de VR prezentă ca standard în Android. Una ce va permite realizarea de experiențe de realitate virtuală fără să existe surprize despre ce funcții sunt suportate sau nu de vreun dispozitiv, sau de software-ul în sine. Dar seara trecută, Daydream a încetat să mai existe.

Google anunță că a încetat să mai vândă atașamentul Daydream View, ce permitea folosirea unui telefon pentru aplicații de realitate virtuală. Nu doar asta, dar cel mai recent telefon al său, Pixel 4, nu vine la pachet cu această funcție și nu există vreo intenție de a mai oferi suport pentru Daydream pe vreun mobil nou.

Totuși, noul telefon măcar încă mai suportă realitatea augmentată, prin intermediul infrastructurii ARCore. Dar deocamdată nu pare de parcă Google ar avea un plan să se extindă pe partea de VR. În cazul în care vă întrebați de ce, ar putea fi pentru că dezvoltarea unei soluții bune de VR chiar necesită ceva timp și dedicație, nu doar o aplicație de telefon. Iar Facebook a investit deja o grămadă de bani în acest sector.

[Venture Beat]

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares