Press "Enter" to skip to content

PayPal abandonează Facebook Libra

De când Facebook și-a dezvăluit intenția de a lansa propria cripto-monedă, Libra, a întâlnit foarte multă rezistență din partea guvernelor mondiale, de o parte și de alta a oceanului Atlantic. Iar presiunea exercitată asupra companiei a început să se manifeste prin abandonul proiectului a unui jucător destul de important.

PayPal anunță că a părăsit Libra Association și nu va mai avea nici o implicare în dezvoltarea cripto-monedei sau a utilizării sale. La plecare, PayPal și-a anunțat suportul pentru aspirațiile pe care le are Libra și că va continua dialogul pentru a colabora pe viitor, dar preferă să se concentreze pe propriile sale afaceri. Asociația Libra s–a declarat mulțumită de faptul că a primit această înștiințare acum, nu mai târziu, când ar fi provocat probleme mai mari.

De câteva zile umblă vestea prin presă că susținătorii principali ai proiectului, pe partea de procesare de plăți, încep să se simtă oarecum cu musca pe căciulă, și preferă să nu aibă probleme cu diversele entități guvernamentale ce vor lua la bani mărunți Libra. Această veste s-a adeverit în cazul lui PayPal, dar deocamdată Visa și Mastercard nu au anunțat nimic oficial despre abandonarea proiectului.

Luna aceasta va avea loc prima reuniune a Consiliului Libra, unde se vor pune la punct câteva elemente menite să dirijeze viitorul proiectului. După acest eveniment vom vedea, fără îndoială, o reacție și din partea entităților care se opun ideii. Printre oponenții principali ai se numără Franța și Germania, ce au promis să blocheze utilizarea cripto-monedei în Europa, deoarece ar amenința suveranitatea monetară a națiunilor.

[Reuters]

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares