Press "Enter" to skip to content

AMD Ryzen 3000 bate din nou recordul de vanzari

Procesoarele AMD din cea de-a treia generatie Ryzen continua sa vanda foarte bine si intrec asteptarile in diferite piete in ciuda rapoartelor care spun ca nu ar mai fi destule unitati produse. Luna trecuta, am crezut ca vanzarile pentru procesoarele AMD Ryzen 3000 au atins un punct maxim, insa ultimele cifre oferite de utilizatorul de Reddit, Ingebor, arata ca AMD a stabilit un nou record de vanzari in Septembrie cand vine vorba de procesoare.

Conform ultimelor statistici lunare oferite de Mindfactory, AMD a vandut in jur de 18.000 de procesoare, ceea ce insumeaza 81% din totalul procesoarelor vandute de retailerul german. Doar 19% sau mai putin de 5000 de procesoare Intel au fost vandute in lunile trecute, ceea ce este cel mai mic numar de vanzari pe care Intel l-a inregistrat in ultimii doi ani, de cand AMD a introdus seria Ryzen. Procentajul si numarul de procesoare vandute sunt chiar mai mari decat in Iulie, cand au fost lansate intial noile procesoare AMD, ceea ce inseamna ca cererea ramane solida pentru a treia generatie de procesoare Ryzensi ne putem imagina ce cota de piata ar putea atinge AMD daca reuseste sa rezolve problema stocurilor pentru procesoarele high-end din generatia a treia de Ryzen care includ Ryzen 7 3800X si Ryzen 9 3900X.

Alte date interesante care pot fi extrapolate din aceste informatii sunt vanzarile inregistrate de modelul Ryzen 5 3600 care intrece de unul singur intregul line-up de procesoare de la Intel. Daca combinam ambele chipuri mainstream de la AMD, adica Ryzen 7 3700X si Ryzen 5 3600, putem vedea ca acestea au obtinut inregistrari de doua ori mai mare decat intreaga gama Intel. Este un factor interesant, dar poate fi si un element care sa deschida ochii oamenilor de la Intel intrucat i-au lasat pe cei de la AMD sa inghita intreaga piata mainstream (intre 150 si 300 de dolari). Intel va introduce in curand un nou procesor flagship, numit Core i9-9900KS si noua serie Core-X dedicata HEDT dar cred ca Intel va trebui sa se concentreze pe a oferi preturi mai bune si chip-uri pozitionate mai bine in gama mainstream daca vor sa ramana relevanti pe acest segment.

WCCFTech

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares