Press "Enter" to skip to content

Checkm8 face aproape fiecare iPhone vulnerabil la jailbreak

Jailbreak este procesul prin care un dispozitiv Apple (predominant iPhone) este eliberat de îngrădirile tradiționale ale platformei. Asta aduce atât beneficii, utilizatorii fiind capabili să folosească sistemul de operare și hardware-ul cu mai puține restricții, cât și dezavantaje, cum ar fi o vulnerabilitate mai mare la malware, spionaj guvernamental și toate cele.

Zilele trecute s-a ivit un nou mod prin care procesul de jailbreak poate fi efectuat pe cam toate dispozitivele ce folosesc iOS lansate în ultimii ani. Se numește Checkm8. Pe partea de iPhone afectează fiecare dispozitiv de la iPhone 4S până la iPhone X, iar problema nu prea poate fi rezolvată, din moment ce se leagă de ROM-ul dispozitivelor, ce prin definiție nu este modificabil, dar poate fi reparat în revizii viitoare. Spre exemplu, în chipset-ul A12 Bionic ce este folosit al iPhone XS, ce este imun la Checkm8.

Acest exploit necesită acces fizic la dispozitiv, nu poate fi executat de la distanță, așa că nu prezintă un pericol imens de securitate. De asemenea, nu afectează securitatea componentelor precum Touch ID sau Secure Enclave incluse în majoritatea dispozitivelor Apple. Nici nu se păstrează după restartarea dispozitivului. Mai mult de atât, încă nu există o unealtă efectivă ce se folosește de acest exploit pentru a permite jailbreak-ul mult râvnit, dar una cu siguranță se va ivi în viitorul apropiat.

Dacă vreți să aflați mai multe detalii direct de la dezvoltatorul acestui exploit, un individ numit axi0mX, puteți arunca o privire peste interviul său de pe Ars Technica.

[Ars Technica]

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares