Press "Enter" to skip to content

Oculus Quest va merge conectat la PC

Oculus/Facebook este în mijlocul evenimentului său anual dedicat realității virtuale, iar câteva din anunțurile cele mai interesante sunt legate de Oculus Quest.

Dispozitivul de VR de sine stătător nu prea mai este chiar atât de sine stătător. Mulțumită unei noi funcții numită Oculus Link, Quest poate fi conectat la un PC folosind un cablu USB Type-C. Asta înseamnă că limitările legate de capacitatea de stocare și puterea de calcul integrată nu mai sunt impedimente. Ceva foarte bun, pentru că la partea de ecran, Oculus Quest este ceva mai bun ca Oculus Rift S, produs de Lenovo.

Mai exact, Quest are un ecran OLED cu o rezoluție mai mare. Sigur, are doar 72Hz, în loc de 80Hz, dar nu este o diferență chiar atât de mare. Iar ecranul este cu mult, mult mai bun. Iar apoi, Quest mai capătă  o funcție nouă și foarte hazlie, detecția mâinilor și a degetelor. Practic, nu mai aveți nevoie de o pereche de sisteme de control pentru multe aplicații, având posibilitatea de a folosi direct degetele.

Funcția de detecție a degetelor va fi disponibilă de anul viitor, în timp ce Oculus Link va fi disponibil din noiembrie.

Merită subliniat faptul că Oculus Quest și Rift S au exact același preț. Iar dispozitivul cel din urmă nu are tocmai funcții atât de avansate.

 

[Engadget]

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares