Press "Enter" to skip to content

Google și NASA înregistrează o reușită în quantum computing

Zilele trecute s-a ivit un anunț neașteptat de la Google. Compania a publicat, în colaborare cu NASA, un raport prin care susține că efortul său de a crea un calculator cuantic a dat roade. Acel raport a fost retras, fără să fie dat deocamdată un motiv, dar era foarte, foarte interesant.

Sistemul companiei a fost capabil să verifice natura aleatoare a unui număr generat aleator într-un timp de 200 de secunde. De ce este așa ceva important? Pentru că un super-calculator contemporan ar avea nevoie de aproape 10 mii de ani pentru a face același calcul, conform raportului. Calculatorul are la bază un sistem cuantic de 53 de qubits, mai puțin decât se aștepta compania inițial să fie capabilă să creeze, planul fiind pentru realizarea unuia de 72 de qubits până la finalul anului 2017.

Reușita aceasta este considerată în acest moment un semnal că există un viitor practic pentru quantum computing, fiind mai mult ca o simplă curiozitate științifică. Totuși, faptul că raportul a fost retras sugerează că poate au fost ceva probleme pe undeva. Va trebui să așteptăm și să vedem o clarificare a situației.

[The Verge]

 

 

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares