Press "Enter" to skip to content

Chrome a stricat MacOS

Săptămâna aceasta s-a petrecut un incident destul de hazliu pentru posesorii de PC-uri Mac ce se întâmplă să mai folosească și browser-ul Google Chrome și anumite programe, precum editorul video Avid.

Au început să apară rapoarte, în special prin Los Angeles, conform cărora sistemele cu pricina nu prea mai puteau fi pornite după un reboot. Vina a fost pusă inițial pe malware, pe un virus ce a infectat MacOS, dar s-a dovedit a fi vina componentei de update a lui Chrome, numită Google Keystone. Aceasta pur și simplu strica sistemul de operare, dacă era dezactivat System Integrity Prevention. Contrar numelui, acesta nu împiedică integritatea sistemului, ci o păstrează.

Acum, probabil vă întrebați: „De ce ar dezactiva cineva o funcție ca asta?”. Răspunsul este simplu. Cu el activ, unele aplicații și drivere nu funcționează. În special dacă sunt chestii făcute de companii mici, care nu pot lucra îndeaproape cu Apple la partea de compatibilitate. Iar în cazul acelor sisteme ce aveau Avid instalat, trebuia dezactivat SIP pentru a putea folosi alte plăci video decât cele care veneau ca standard cu sistemele Mac afectate.

De această dată s-a întâmplat și cu o companie foarte mare, precum Google, a cărui sistem de update, în versiunea 1.2.13.75, o luaseră puțin razna. Cei afectați sunt rugați să folosească modul de recuperare pentru MacOS, ce le permite să își recupereze PC-ul.

[ArsTechnica]

 

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares