Press "Enter" to skip to content

TSMC are probleme bune

Probabil vă uitați pe piață și vă întrebați unde sunt procesoarele Ryzen 9 3900X, sau de ce a decis AMD să amâne R9 3950X. Eh, un motiv bun ar putea fi faptul că TSMC are în acest moment niscaiva probleme cu procesul său de producție pe 7 nanometri.

Nu acel gen de probleme pe care le are Intel de 5 ani cu procesul de 10 nanometri, ci genul de probleme pe care poate că nu strică să le ai, dar care nu vor fi tocmai benefice pentru unii din clienții companiei. TSMC are un număr foarte mare de comenzi în acest moment. Atât de multe încât unii dintre ei vor trebui să stea la coadă foarte mult timp. În mod normal, o comandă era onorată de companie în două luni, dar acest termen a fost mărit recent la șase luni. Ceea ce înseamnă că va mai dura ceva timp până ce vor fi refăcute stocurile pentru anumite procesoare.

Mai trebuie luat în considerare că AMD poate că nu este tocmai un client normal, așa că nu ar trebui să stea la coadă chiar atât de mult. Dar printre clienții pe care îi are TSMC se mai numără și Apple, iar la câți bani are, cu siguranță își permite să nu stea sub nici o formă la coadă, în special acum, în preajma lansării noului iPhone, ce are un chipset pe 7 nanometri.

Restul companiilor care vor să facă ceva folosind această tehnologie vor trebui să aștepte mult și bine. TSMC se așteaptă să își extindă capacitatea de producție prin vara anului viitor.

[Overclock 3D]

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares