Press "Enter" to skip to content

Threadripper 3000 și R9 3950X sosesc în noiembrie

Mai avem puțin și se termină luna septembrie, iar acel Ryzen 9 3950X promis încă nu și-a făcut apariția. Așa că AMD a făcut un anunț seara trecută.

Ryzen 9 3950X va sosi abia în luna noiembrie, iar alături de el va fi lansată și noua serie de procesoare Thredripper 3000. Anunțul a fost scurt, și cu foarte puține detalii, dar a inclus și o informație foarte interesantă. Cel mai firav Threadripper din noua generație va avea 24 de nuclee, așa că nu fi nici un fel de suprapunere cu Ryzen. Iar diferența dintre ele de 8 nuclee este destul de mare, în special pentru că nu există modele cu 20 sau 18 de nuclee, după cum ne-a obișnuit adesea Intel.

Nu sunt disponibile deocamdată informații despre prețurile modelelor Threadripper, dar probabil vor fi mai mari de 800 de dolari, din moment ce R9 3950X costă 750 de dolari. Cât despre performanța lor, imaginați-vă un R7 3700X pentru aplicații singlethreaded, și de vreo două ori cât un R9 3900X pentru restul aplicațiilor. Și asta doar pentru modelul cu 24 de nuclee. Seria Threadripper ar putea aduce până la 64 de nuclee, din moment ce seria Epyc oferă aceeași configurație.

Când exact în noiembrie va fi anunțul și când va avea loc lansarea efectivă nu știu să vă spun.

[Videocardz]

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares