Press "Enter" to skip to content

Google investește miliarde în centrele de date Europene

Dacă vă uitați la câteva din inițiativele pe care le are Google în ultima vreme, precum Stadia, și vă întrebați cât de bine va funcționa așa ceva fără a extinde mult infrastructura, compania vine cu un răspuns. Va extinde infrastructura.

Google anunță că va investi în jurul a 3 miliarde de euro pe parcursul următorilor doi ani pentru a își extinde centrele de date de pe teritoriul European. Această măsură va ajuta atât la extinderea serviciilor existente ale companiei, dar este și o măsură premergătoare lansării altor servicii mai complexe, precum Stadia, ce va necesita un număr mare de servere la care utilizatorii să se poată conecta cu o latență foarte mică.

Nu pare de parcă vor fi construite centre de date în țări noi, anunțul investiției fiind făcut la centrul de date existent din Finlanda, unde se vor cheltui 600 de milioane de euro pentru îmbunătățirea infrastructurii.

Deocamdată, compania mai are centre de date prin Olanda, Irlanda și Belgia, dar poate că nu ar strica dacă ar amplasa unul pe undeva prin sud-estul Europei, în așa fel acoperind întregul continent. Nu de alta, dar ar face jocurile competitive mai ușor de realizat pe Stadia, atunci când jucătorii nu se confruntă cu un ping prea mare.

[Reuters]

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares