Press "Enter" to skip to content

Noul Intel Core i9 9900KS va avea nevoie de racire serioasa

Noul Core i9 9900KS de la Intel a fost dezvaluit inainte de Computex. Nu este inca disponibil la raft, dar va fi lansat in Octombrie, iar scopul sau este de a fi incoronat drept cel mai bun procesor de gaming. Nu avem inca un pret si unele specificatii inca sunt necunoscute, dar Tom’s Hardware au descoperit anumite informatii intr-un BIOS de la ASUS care indica ca TDP-ul va fi de 127W. Daca este corect, acesta este cel mai mare TDP pentru un procesor Intel mainstream, de la Pentium D (care atingea si 130W) incoace.

Exista tot felul de avertismente. Spre exemplu, chiar daca BIOS-ul indica un TDP de 127W, asta nu inseamna  ca este ceva oficial venit din partea Intel. De asemenea, nu inseamna nici ca 9900KS va fi limitat la „doar” 127W. Sub load mare, stim deja ca nici 9900K-ul trece bine de cei 95W TDP, in functie de BIOS-ul placii de baza. Chiar daca viteza garantata pentru 9900K este de 3.6Ghz, TDP-ul este pentru aceeasi viteza, iar multi entuziasti cu placi Z390 ruleaza toate cele opt nuclee la 4.7Ghz, fara sa mai tina cont de consum sau TDP.

Tinand cont ca i9 9900KS este practic acelasi chip, binned si construit pentru viteze mari, ma astept ca softuri „grele” precum Cinebench sau cele de video encoding sa necesite un cooler masiv pentru a mentine niste temperaturi decente la 5Ghz. Viteza garantata va fi de 4Ghz pentru a se incadra in cei 127W, dar ma indoiesc ca placile cu chipset Z390 vor mai tine cont de acesta pana in momentul in care procesorul se incinge prea tare si intra in throttling.

Din nou, Intel par sa ia masuri disperate deoarece AMD a reusit sa intre atat de puternic in piata, atat pe partea de gaming cat si pe categoria de productivitate, incat nu reusesc sa mai tina pasul. Cu Ryzen 5 3600 fiind campionul sistemelor de gaming si Ryzen 9 3900X fiind o bestie care spala pe jos cu i9 9900K in task-uri serioase, Intel se afla intr-un impas major si trebuie sa gaseasca solutii rapid, ori sa se declare invinsi.

PCGamer

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares