Press "Enter" to skip to content

Intel 10900X apare în Geekbench

Așteptăm să vedem ce procesoare va scoate Intel pentru platforma dedicată publicului larg în viitorul apropiat. Dar nu trebuie ignorat nici segmentul HEDC, locul de baștină al modelelor cu foarte multe nuclee, nenumărate magistrale PCI-E și tone de RAM.

Zilele trecute s-a ivit în Geekbench un rezultat de test a ceea ce ar putea fi cel mai firav procesor din seria 10000. Acesta este i9 10900X, iar conform listării ar avea un score single-threaded de 5204 și multi-threaded de 39717. Procesorul dispune de 10 nuclee fizice, 20 de fire de execuție, iar frecvențele indicate de Geekbench erau de 3.49 GHz ca standard și de 4.39 GHz pentru boost.

Procesorul va continua să folosească platforma X299, fiind în esență încă o iterație a Skylake-X-ului „ancestral”. Așa că nu se va schimba socket-ul, cum se tot întâmplă în cazul procesoarelor de pe platforma dedicată publicului larg.

Numerele indicate la scor de Geekbench nu ar trebui luate ca un indicator definitiv de performanță, pentru că nu prea poți garanta că fiecare procesor a fost testat în aceleași condiții. Totuși, aș vrea să subliniez că acel Threadripper 3000 de acum câteva săptămâni avea un scor single-threaded mai mare. Știu că tot vorbim de cel mai slab procesor din seria 10000, dar acesta era general capitolul la care Intel încă domina. Va trebui să vedem de ce sunt în stare și modelele cu mai multe nuclee, din moment ce competiția vine cu cel puțin 32 de unități și se anunță a fi monstruoase.

Atât Intel, cât și AMD ar trebui să anunțe detalii despre aceste procesoare până la sfârșitul anului.

[Videocardz]

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares