Press "Enter" to skip to content

Încep să apară urme ale unor noi plăci de bază Intel din seria 400

Intel va lansa în viitorul apropiat o generație aproximativă nouă de procesoare de desktop. Spun „generație aproximativă” pentru că nu este vorba tocmai de tehnologie nouă, din moment ce încă nu vom avea parte de procesoare pe 10 nanometri de la Intel pe desktop pentru o vreme. Însă generația aproximativă nouă va aduce măcar un lucru bun, procesoare cu 10 nuclee pentru platforma dedicată publicului larg.

Iar din moment ce nucleele suplimentare vor aduce un consum de energie mai mare, iar saltul la Z390 nu pare să fi fost suficient, vom avea parte de plăci de bază noi. Zilele trecute și-au făcut apariția în baza de date a Comisiei Economice Eurasiene detalii despre aceste plăci de bază. Mai exact, despre modelele pe care urmează să le lanseze Gigabyte. 

Noile plăci vor avea un socket diferit față de 1151 v2. Avem parte de socket 1200, pinii suplimentari probabil fiind necesari pentru a livra energia necesară procesorului cu 10 nuclee. Probabil. Părea de parcă același era motivul și pentru chipset-ul Z390, doar că nu era tocmai 100% nevoie de un socket modificat.

Măcar vom avea parte de un număr mare de chipset-uri: H410, B460, H470, Q470 și H470. Asta înseamnă că veți avea de unde alege, pentru orice buget ați avea, în cazul în care vreți să faceți un upgrade, sau să luați un sistem nou. Și, cine știe, dacă tot schimbă socket-ul, poate că nu va trebui să îl schimbăm iar atunci când vor fi lansate procesoarele pe 10 nanometri… sper.

Intel încă nu a oferit detalii oficiale despre când va lansa noile procesoare.

[Videocardz]

 

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares