Press "Enter" to skip to content

Sundar Pichai, CEO Google va fi de acum inainte CEO Alphabet

Fondatorii Google, Larry Page si Sergey Brin tocmai au anuntat ca CEO-ul Google Sundar Pichai il va inlocui pe Larry Page pe pozitia de CEO al companiei mama, Alphabet. Pe langa asta, Sergey Brin a renuntat la pozitia de presedinte al Alphabet.

Alphabet a luat nastere in 2015 sub forma unui „colectiv de companii” care separa Google de „alte afaceri” care nu fac parte din activitatea sa principala, precum Waymo (masini independente), Verily (stiinte ale vietii), Calico (cercetare biotech), Sidewalk Labs (inovatie urbana) si Loon (provider de internet in zone rurale prin intermediul baloanelor).

In acest timp, Page a trecut de la pozitia de CEO Google la cea de CEO Alphabet, iar Pichai a ramas responsabil de motorul de cautare gigant. Oricum, Page si Brin au spus astazi ca „Alphabet si Google nu mai au nevoie de doi CEO separati si un presedinte. Astfel, de acum inainte, Sundar va fi CEO atat pentru Google, cat si pentru Alphabet.”

Pichai este deja de ceva timp figura principala cand vine vorba de Google, dar aceasta miscare ii consolideaza pozitia de lider a companiei mai mari, in timp ce Page si Brin ies din lumina reflectoarelor. Acesta spune ca este incantat in legatura cu Alphabet iar obiectivele sale pe termen lung sunt de a se implica in proiecte mari prin intermediul tehnologiei. Pichai a mai spus si ca va continua sa lucreze cu Larry si Sergey, doar ca acestia vor avea pozitii noi, iar multumita acestora, are o misiune care nu se va termina nici cand, cu valori de durata.

Page si Brin au vorbit despre Pichai, iar declaratia lor a fost urmatoarea:

Sundar insufla modestie si o pasiune foarte mare in tehnologia pe care o oferim clientilor si partenerilor nostri, cat si angajatilor alaturi de care lucram in fiecare zi. A lucrat foarte aproape de noi in ultimii 15 ani, atat la infiintarea Alphabet, cat si din pozitia de CEO Google. Avem incredere in el ca va duce mai departe valorile structurii Alphabet. Nu este nimeni pe care sa ne fi bazat mai mult de cand a fost fondata compania si cu siguranta nu exista o persoana mai buna care sa conduce aceste doua companii in viitor.

Tech Crunch

Tags

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares