Press "Enter" to skip to content

Puteti deja sa uitati de 5G intrucat China dezvolta tehnologia 6G

Pe cand lumea abia incepe sa guste din 5G, cea mai noua tehnologie de conectivitate wireless, China deja se uita cu speranta la 6G. Ministerul de Stiinta si Tehnologie al Chinei, a anuntat pe data de 6 Noiembrie ca a format doua echipa care se vor ocupa de studiul si dezvoltarea tehnologiei 6G, marcand startul oficial al unui efort finantat de statul chinez de a accelera dezvoltarea acestei noi tehnologii. Una dintre aceste echipe este formata din departamente ale guvernului care vor avea rolul de a conduce executia noii tehnologii, in timp ce a doua echipa este formata din 37 de experti de la universitati, institute de stiinta si corporatii, care vor oferi sfaturi tehnice pentru deciziile guvernului legate de 6G.

In timp ce tehnologia 5G este a cincea generatie de retele wireless mobile si ofera o rata de transfer de pana la 10 ori mai mare decat 4G, este putin prea devreme sa putem face presupuneri referitoare la ce va aduce nou a sasea generatie.

Pana la urma, nu stim prea multe nici despre 5G, iar in acest moment inca nu avem acces la scara larga la acesta. Pe teritoriul Chinei, providerii locali de telefonie abia au inceput sa ofere abonamente cu internet 5G, iar cea mai ieftina optiune costa putin sub 20 de dolari. China mai are in plan si activarea a peste 130.000 de statii 5G pana la finalul acestui an, ajutand la construirea uneia dintre cele mai mari retele 5G globale, un obiectiv pe care guvernul chinez l-a prioritizat. Coreea de Sud a dat insa startul in luna Aprilie, in timp ce Statele Unite si Europa inca incearca sa prinda din urma acest avans al asiaticilor.

Chiar daca aduce cateva schimbari interesante iar unii utilizatori chiar simt o schimbare intre 4G si 5G, ar putea dura ani de zile pana aceasta noua tehnologie sa fie fezabila pentru uz la scara mare si cu atat mai mult, pentru a putea folosi noua generatie de telefonie pentru alte scopuri in afara de uz personal.

Asta, combinat cu bataliile geopolitice intre China si Statele Unite ale Americii, pot rezulta intr-o dezvoltare si mai greoaie a tehnologiei, deoarece companiile cele mai mari ale lumii sunt pe teritoriul SUA, dar acestia s-ar putea detasa permanent de China, care in prezent este cel mai mare furnizor de echipamente 5G din lume. In timp ce aceste doua puteri globale se cearta intre ele, tehnologia poate stagna. Partea buna? Romania are deja internet de 1Gbps la 40 de lei, deci cred ca o sa fim bine mersi fara 5G in fiecare scara de bloc.

QZ

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares