Press "Enter" to skip to content

Intel Ice Lake ar putea ocoli de tot PC-ul

Acum că au început să își facă apariția pe piață laptop-uri ce au în componența lor procesoare Intel din generația a zecea, construite pe 10 nanometri, s-a ivit o întrebare foarte bună. Noi, pe desktop, când vom putea vedea așa ceva?

Eh, Intel tot nu are un răspuns pentru asta, dar zvonurile ce spun că nu vom avea parte de așa ceva prea curând se intensifică. Iar cel mai recent susține că nu vom avea procesoare Ice Lake, pe 10 nanometri, pentru PC-urile tradiționale, ce stau pe un birou, și nu sunt portabile. Asta în sensul că nu vor fi lansate, pur și simplu. De ce? Pentru că Intel ar urma să pompeze 14 nanometri până în 2022, conform acelui grafic ce s-a scurs pe internet acum câteva luni.

Abia prin 2022 vom avea parte de noutăți, sub forma a ceea ce ar trebui să fie Meteor Lake. Totuși, nu vom fi complet lipsiți de 10 nanometri, urmând ca GPU-ul integrat din seria Rocket Lake, ce va sosi anul viitor, să folosească așa ceva. Dar procesorul efectiv, conform zvonurilor actuale, va fi construit tot pe 14 nanometri.

Nu pot să vă spun cu siguranță în acest moment dacă aceste zvonuri se vor adeveri sau nu, dar pe partea de procesoare Intel a cam tot avut probleme în ultimii ani. Genul de probleme care nu sunt rezolvate instantaneu, doar pentru că au un nou CEO.

Update: Între timp, Intel a lansat propria declarație referitoare la acest zvon. Altceva decât clasicul „No comment despre zvonuri”.

”Continuăm să facem mult progres pe 10nm, iar planul actual pentru produse de 10nm include desktop-ul”

Nu este tocmai o infirmare totală a zvonului, din moment ce declarația nu se referă direct la procesoare, și nici la Ice Lake. Totuși, este bine că Intel încearcă să dea speranță celor care visează să treacă la ceva ce nu este bazat tot pe Skylake.

[Overclock 3D]

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares