Press "Enter" to skip to content

Google Maps va începe să afișeze pentru rutele auto și alternative mai rapide care folosesc transportul în comun sau mersul pe jos

Google Maps încearcă să convingă utilizatorii dependenți de mașină să încerce măcar din când în când și transportul în comun, sau de ce nu, mersul pe jos.

La fel ca mulți dintre posesorii de autoturisme, Google a observat că pe măsură ce folosești mașina tendința e să o folosești tot mai mult, din comoditate, chiar dacă nu ai neapărat nevoie. Și chiar așa e, mulți șoferi pur și simplu uită că există și alternativa transportului în comun, care pe anumite rute și în anumite momente ale zilei nu doar că este mai ieftin de folosit, ci și mai rapid.

Sperând să adreseze această problemă și totodată contribuind la reducerea nivelului de poluare, Google Maps va începe să afișeze în paralel cu rutele calculate pentru autoturism și sugestii pentru folosirea de alternative care te scot din scaunul șoferului.

Google Maps

Și pentru ca afișarea noilor sugestii să fie într-adevăr folositoare, rutele alternative vor apărea doar ”dacă timpul de călătorie este comparabil și practic”, precizează Google. Adică, dacă timpul de călătorie cu mașina este de 20 de minute VS o oră și ceva cu transportul în comun, aplicația nu te va deranja cu această sugestie evident nefolositoare. Probabil că din același considerent rutele alternative de parcurs în modul pieton vor apărea și mai rar. Spre exemplu, când încerci să ajungi într-o locație nu foarte departe (ex. într-un centrul urban) folosind străzi care sunt mai mereu congestionate cu trafic auto.

Google Maps

Sugestiile alternative pentru transport public și de mers pe jos vor apărea în partea de jos a ecranului, într-un cartonaș etichetat ” Also consider”, care va include o previzualizare a acțiunilor alternative recomandate. Cartonașul va informa utilizatorul dacă oricare dintre aceste alternative este mai rapidă decât conducerea. Scopul este de a găsi alternative care reduc amprenta de carbon.

Noua funcționalitate Google Maps va fi activată în următoarele câteva săptămâni în 15 orașe, printre care și Amsterdam, Barcelona, ​​Londra, Montreal, Paris, Roma și Sydney. Dar cu siguranță multe alte orașe cu trafic auto congestionat vor fi incluse lunile următoare.

Google Maps

Tot pentru reducerea amprentei de carbon, Google Maps primește o funcție care, în modul de Căutare, va ajuta utilizatorii să găsească mai multe informații despre rutele de trenuri și autobuze pe distanțe lungi. De exemplu, dacă vrei să ajungi într-un alt oraș din țară îți va fi mai ușor să afli despre orarul și prețul biletelor cu trenul sau autobuzul, ba chiar să rezervi bilet pornind din aplicația Google Maps. Această funcție poate fi accesată pentru trenuri din 38 de țări și pentru rutele de autobuz din 15 țări, venind în completarea opțiunii pentru rezervarea biletelor de avion adăugată de Google anul trecut.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares