Press "Enter" to skip to content

Barbie s-a apucat de gaming cu noile periferice Razer Quartz (review)

Până nu de mult, pasiunea asta cu jocurile video a fost văzută ca activitate “de băieți”, așa că PC-urile și accesoriile lor au venit mai mereu ba pe negru, ori mai dai de un alb sau albastru. Doar că-n ultima vreme, am văzut o renaștere a jucăriilor “de fete” cu producători precum ASUS, Logitech și Razer oferind periferice roz, ori în niște culori mai jucăușe care se îndepărtează de aspectul sobru cu care ne-am obișnuit.

Și cum în ultima vreme lumea a vorbit intensiv despre Barbie, noul film cu Margot Robbie și Ryan Gosling, am zis că merge să profit de ocazie și să arunc o privire la un pachet de periferice de culoare roz, ori Quartz cum o numesc cei de la Razer. În ordinea numerelor de pe tricou, line-up-ul arată cam așa: tastatura Huntsman V2 Tenkeyless, un șoarec Orochi V2 și mousepad-ul Strider. Alături de două perechi de căști (Barracuda și Kraken Kitty V2 Pro), aceste periferice fac obiectul celei mai noi lansări din familia de produse Quartz de la Razer.

Razer Huntsman V2 TKL Quartz

Primul produs din noua colecție Quartz despre care vreau să vorbim, este tastatura Razer Huntsman V2 TKL. Începem cu asta pentru că dintre toate jucăriile de azi, este singura cu care m-am mai jucat… oarecum. Deci cam știu cu ce se mănâncă, iar punctul de reper principal îl reprezintă switch-urile Razer Optical; știți voi, povestea cu unda laser care este activată de apăsarea butonului.

Barbie Razer Quartz

Ce face special modelul ăsta de switch special este viteza cu care înregistrează comenzile, fiind nevoie de numai 0.2ms la o apăsare. În comparație, un switch mecanic clasic răspunde în circa 2ms. Majoritatea gamerilor nu vor simți schimbarea asta, dar atunci când vorbim despre eSports sau jocuri competitive, orice avantaj este bine-venit. Razer combină această tehnologie cu polling rate-ul de 8000 Hz pentru a face din Huntsman V2 TKL una dintre cele mai rapide tastaturi de gaming de pe piață.

Experiența de tastare este consistentă datorită stabilizatoarelor care fac fiecare apăsare să se simtă identică cu cea de dinaintea ei. În plus, mecanismul complicat din spatele switch-urilor optice este, culmea, neașteptat de durabil – vreo 100 de milioane de apăsări, ca să fiu mai precis. Adică de vreo două ori mai multe decât suportă un switch clasic.

Tastatura este roz, evident, iar asta se aplică și la elementele din pachet: wristpad-ul roz care se atașează tastaturii pentru un plus de ergonomie, dar și cablul la fel de roz, care completează tema de culoare Quartz.

Razer Orochi V2 Quartz

Tastatura ca tastatura, dar următorul element vital din orice setup de gaming este mouse-ul. Și dacă tot aveau găleata de vopsea roz la îndemână, cei de la Razer au aruncat înăuntru și un Orochi V2. Ăsta este cam cel mai mic mouse din oferta producătorului, însă nu trebuie subestimat pentru dimensiunile miniaturale. Mai ales NU atunci când oferă cam cea mai mare durata de viață a bateriei pe care o poți obține de la producător.

Dar haideți să le luăm pe rând, și vreau să încep cu cel mai polarizant aspect în toată combinația asta: dimensiunea. Mulți vor aprecia amprenta mică a lui Razer Orochi V2 Quartz, iar producătorul susține că forma este potrivită pentru toate tipurile de grip… doar că în practică nu e chiar așa. Cel puțin nu pentru mine, care-s dotat din fabrică cu niște lopeți de mâini. Dar sunt sigur că Barbie are mâinile mai mici decât mine, iar în cazul ei se aplică spusele producătorului.

Barbie Razer Quartz

După care avem specificațiile astea mai nouveau, gen greutatea și modalitățile de conexiune. Și începem cu greutatea, unde am observat o chestie ciudată pe care Razer probabil a sperat că nu o va vedea prea multă lume. Greutatea măsurată este de sub 60 de grame – nu 50, nu 40, nu 15… sub 60. Cât sub 60, naiba o ști. Și asta exclude cele două baterii pe care trebuie să le bagi în el ca să meargă.

Și dacă tot am ajuns la baterie, vreau să vorbim despre subiectul ăsta că e interesant aici. Razer Orochi V2 nu folosește un acumulator reîncărcabil ca majoritatea moușilor de pe piață, astfel merge pe baterii. O soluție mai old-school, dar cost-saving pesemne. Și totuși, în viața reală are sens pentru că ăsta se vrea a fi un model compact, bun de cărat în geanta laptopului.

Cu până la 950 de ore pe Bluetooth sau până pe la vreo 425 prin conexiune Razer Hyperspeed sună de parcă o să cam uiți că ai mouse fără fir. Ca o chestie mișto, producătorul a inclus pe pagina oficială a șoarecelui și un calculator care îți estimează cam ce durată de viață scoți din el în condițiile tale de utilizare.

Barbie Razer Quartz

Razer Strider Quartz

Și-am ajuns la ultimul, dar nu cel din urmă membru al acestui review: Razer Strider. Mousepad-ul a evoluat și el în ultimii ani, utilitatea acestuia fiind din ce în ce mai evidentă în eSports sau alte scenarii în care ai nevoie de un maxim de precizie. Preșul ăsta rozaliu se laudă că este mousepad hibrid, adică combină senzația unui hardpad cu abilitatea de rulare și stocare a mousepad-ului clasic.

La suprafață este foarte alunecos și nu îți încetinește sub nici o formă mouse-ul, întrucât forța de frecare este destul de mică. Pentru a te asigura că nu îți va fugi covorul de pe birou, cei de la Razer i-au îmbrăcât fundul în cauciuc gravat. De gros, e destul de gros la 3mm, iar dacă ai nevoie să-l iei după tine în călătorii, se rulează ușor și revine fără probleme la forma inițială.

Cu niște cusături solide pe margini și rezistență la apă, poți sta liniștit atunci când vine vorba despre calitatea construcției. Singura chestie care ar putea să te deranjeze la modelul Razer Strider Quartz în mod special, este dimensiunea. Momentan, producătorul oferă acest mousepad doar în format 400 x 450mm.

Iat-așa am încheiat și acest material, iar Razer tocmai și-a mai mărit familia de produse Quartz cu cinci membri, trei aici, pe masa de teste. Perifericele sunt solide, arătoase (pentru cine apreciază culoarea) și cât se poate de performante. Așa că nu trebuie să fii neapărat un bărbos de 2m ca să fii demn de titulatura PC Master Race, ci poți fi o mică Barbie înarmată cu periferice roz, care să domine câmpurile de luptă online.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares