Press "Enter" to skip to content

AMD RX 7700 XT se bate de la egal la egal cu RTX 4070 și RX 6800 la un preț mai mic

Vorbeam recent despre cum, în cadrul Gamescom 2023, AMD au prezentat două noi plăci video mai ieftine din familia RDNA 3: RX 7700 XT și RX 7800 XT, cu care compania s-a lăudat că oferă performanțe mai bune decât ar sugera prețul lor. Dar, cum nu tot ce zboară se mănâncă, nici noi nu trebuie să avem pe deplin încredere în declarațiile unei corporații, și doar testele ne vor spune adevărul. Ei bine, se pare că rezultatele au venit deja, iar mezinul familiei RX 7700 XT reușește să impresioneze.

Mai exact, conform publicației Tom’s Hardware, cea mai ieftină placă din generația RDNA 2 s-ar bate parte în parte cu alde RTX 4070 și RX 6800 în testul Time Spy. Partea cea mai bună e că RX 7700 XT este cu nu mai puțin de 150 de dolari mai ieftină decât RTX 4070 de la Nvidia, deci promisiunile celor de la AMD pentru cel mai bun bang for the buck par să fie pe bune.

Cei de la Tom’s Hardware au obținut rezultatele astea de la un leaker de pe Twitt… pardon, am vrut să spun X, care a făcut publică informația. Și așa cum nu trebuie să credem pe cuvânt o corporație, nici într-un băiat de pe internet nu trebuie să avem încredere, dar faza e că numerele astea sunt validate de rezultatele pe care AMD însăși le-au prezentat pe scenă.

În cadrul prezentării oficiale, AMD au comparat RX 7700 XT cu RTX 4060Ti 16GB de la Nvidia și au arătat că placa lor e cu 30% mai puternică decât modelul taberei verzi, lucru care se reflectă și în diferența de puncte dintre cele două în Time Spy. RX 7700 XT se pare că a obținut undeva la 17.000 de puncte în timp ce RTX 4060Ti 16GB a reușit doar 13.300 de puncte, o diferență de 28%, deci în grafic.

Deși nu putem ignora absența momentană a unui rival concret pentru funcția de Frame Generation de pe DLSS 3, AMD ne-a promis (din nou) că FSR 3 este după colț și că îl vom vedea prima dată în DLC-ul Phantom Liberty al Cyberpunk 2077 pe 26 septembrie. Asta, combinat cu prețul substanțial mai mic, ar putea face din RX 7700 XT o placă must-buy, dacă numerele de mai sus se dovedesc a fi adevărate. În orice caz, cel mai probabil această lansare îi va obliga pe cei de la Nvidia să scadă prețurile pentru a fi cât de cât competitivi, adică vești bune pentru noi, consumatorii.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares