Press "Enter" to skip to content

Cele mai bune jocuri cu ray tracing ale momentului

Fie că ai deja un PC puternic sau abia ți-ai cumpărat unul de pe zona.store, un lucru e sigur: vrei să vezi despre ce e vorba cu ray tracing-ul. De ceva ani, toată lumea gaming-ului vuiește cu acest termen și m-am gândit că acum este un moment numai bun să vedem ce jocuri au excelat la implementarea acestei tehnologii în ultima vreme.

Nu o să intru în detalii despre cum funcționează această funcție pentru că deja nu mai vorbim despre ceva nou. Dacă nu ai idee despre ce înseamnă ray tracing, poți afla mai multe în articolul lui Marinake legat de Minecraft RTX, unde vei găsi comparații before and after și mai multe explicații amănunțite. Iar asta ne aduce la primul joc pe care vreau să îl prezint.

ray-tracing minecraftray-tracing minecraftDa, e vorba de Minecraft. Ce mai e de spus despre acest joc care nu s-a spus deja? Este de departe cel mai bine vândut titlu din toate timpurile iar adăugarea ray tracing-ului a fost cireașa de pe tortul celor care doreau să își pună configurația la încercare atunci când supraviețuiesc în pădure sau construiesc tot felul de castele grandioase. Minecraft RTX arată foarte bine și, dacă ești fan al jocului și ai PC-ul potrivit pentru așa ceva, îți recomand cu căldură să îl încerci.

ray-tracing controlray-tracing controlUrmătorul pe listă este Control, un joc construit cu ray tracing în minte. Pe lângă gameplay-ul al naibii de satisfăcător și povestea foarte bună, componenta grafică este complimentată exemplar de reflexiile realiste și iluminarea naturală adusă de ray tracing. Fiind printre primele jocuri care au implementat această tehnologie, cerințele de sistem sunt ceva mai digerabile. Dar asta nu înseamnă că jocul a rămas în urmă și, chiar și în ziua de azi, rămâne unul dintre cele mai frumoase și mai bune jocuri din ultima vreme.

ray-tracing portalray-tracing portalPortal With RTX este demonstrația clară că un joc mai vechi poate fi făcut mai bun cu ray tracing. Deși primul Portal nu avea neapărată nevoie de un refresh vizual grație gameplay-ului impecabil, asta nu i-a oprit pe cei de la Nvidia să aducă clasicul titlu în zilele noastre. La bază, Portal With RTX rămâne unul dintre cele mai interesante și amuzante jocuri puzzle din toate timpurile, iar tratamentul grafic primit contribuie la o experiență și mai bună.

cyberpunk ray-tracingcyberpunk ray-tracingNu puteam să scriu o astfel de listă fără să menționez Cyberpunk 2077, jocul care s-a bucurat de un hype imens înainte de lansare dar care s-a împiedicat și a căzut la fel de tare. În anii care au trecut, CD Projekt Red au îmbunătățit drastic jocul iar acum chiar îl pot recomanda oricui vrea să se aventureze într-o lume distopică plină de secrete și lucruri interesante. În viitor, dezvoltatorii vor adăuga un nou mod de ray tracing denumit „Overdrive Mode”, care promite să facă din Night City un loc și mai frumos ca până acum.

ray-tracing hitmanray-tracing hitmanHitman 3 este ultimul titlu despre care vreau să vorbesc azi, dar cu siguranță nu este cel din urmă. Se vede din capul locului că dezvoltatorii au pus mare accent pe ray tracing, ținând cont că una dintre misiunile jocului are loc într-un oraș aglomerat plin de lumini de neon și bălți special gândite să reflecte fiecare rază de lumină. Trebuie să recunosc faptul că mi-au plăcut toate cele trei jocuri din serie, iar Hitman 3 este, din punct de vedere grafic cel puțin, cel mai bun dintre toate.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares