Press "Enter" to skip to content

Codul sursă al League of Legends a fost furat

League of Legends este unul dintre cele mai populare jocuri din lume. Turneele majore din fiecare an strâng laolaltă superstaruri din scena e-sports și au premii în valoare de milioane de dolari. Și asta mai înseamnă și că mulți oameni se uită și se joacă acest titlu, dar experiența lor în joc s-ar putea să fie mai proastă în viitor. Codul sursă al League of Legends și Teamfight Tactics a fost furat, ceea ce poate duce la apariția mai multor hack-uri și cheat-uri, unele dintre ele foarte greu de detectat.

Conform tweet-ului de mai sus, partea bună este că datele personale ale jucătorilor nu au fost compromise. Partea proastă este că orice altă informație sau linie de cod furată va influența negativ jocul. Motivele sunt multe, așa că haide să le luăm unul câte unul și să le discutăm.

Care sunt cele mai mari vulnerabilități la care a fost expus League of Legends?

În primul rând vreau să ating subiectul hack-urilor, pentru că ăsta e un subiect sensibil pentru mulți. Nimănui nu-i place să joace împotriva unui codat, iar dacă tu ești acel codat, pot doar să te rog frumos să nu te mai joci niciodată un joc multiplayer, pentru că strici experiența celorlalți jucători.

Până acum, aceste cheat-uri erau făcute prin ceva ce se numește „inginerie inversă”. Accesul la codul sursă al League of Legends ar putea face creerea de astfel de coduri mult mai ușoară. Plus că, în acel cod sursă se află și sistemul de anti-cheat, ceea ce ar putea face cheat-urile create și mai greu de identificat.

În al doilea rând, câteva funcții noi la care Riot Games încă lucra erau ascunse în informațiile furate de răufăcători. Asta poate împinge compania să renunțe la acele funcții, fapt care ar putea afecta conținutul viitor introdus în League of Legends.

Ce s-a întâmplat după

La câteva zile după ce Riot Games a anunțat evenimentul, compania a declarat pe Twitter că a primit un e-mail de răscumpărare, la care evident că nu vor răspunde. Conform publicației Vice, suma cerută de atacatori pentru a nu face public codul sursă este de 10 milioane de dolari, în termen de 12 ore.

Ce urmează pentru League of Legends

Cele 12 ore disponibile pentru Riot să plătească suma imensă de bani drept răscumpărare s-au dus, iar codul sursă nu a apărut încă în spațiul public. Cu toate astea, conform TechRadar, codul sursă ar fi fost pus la vânzare pe un „forum popular de hackeri” pentru suma de 1 milion de dolari. Încă nu se știe dacă a fost sau nu vândut, dar e clar că informațiile de acolo sunt foarte valoroase.

Riot Games a declarat că ritmul în care vor livra viitoarele patch-uri va fi dat puțin peste cap. Mai mult, compania s-a angajat să ne spună în detaliu cum au reușit răufăcătorii să fure toate acele informații. Între timp, dacă și tu te joci League of Legends sau Teamfight Tactics și vezi pe cineva care are un stil de joc suspicios, cel mai bine ar fi să îi dai report.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares