Press "Enter" to skip to content

ZonaIT Awards – Cele mai bune jocuri ale anului 2019

Iata ca am ajuns pe ultima suta de metri a anului 2019, un an care a adus multe surprize in sfera gaming-ului si care a reusit sa ma surprinda intr-un mod placut. S-au schimbat multe lucruri si probabil cea mai mare incantare pentru mine a fost aparitia unor remake-uri pe cat de neasteptate, pe atat de reusite. Acestea fiind spuse, nu o sa o mai lungesc si o sa trecem direct la treaba.

Prin intermediul ZonaIT Awards o sa notez cele mai bune jocuri ale acestui an in functie de cateva categorii. Ma leg doar de titluri pe care le-am jucat si care mi-au atras atentia, astfel o sa-mi cer inca de pe acum scuze daca unele dintre jocurile voastre preferate nu se regasesc pe aceasta lista. De asemenea, fiecare categorie primeste cate o mentiune notabila, mai ales ca in unele cazuri am decis si cu inima.

Cea mai buna grafica – Gears 5

Aproape, dar nu destul de bun: Metro Exodus

2019 a gazduit lansarea catorva titluri care m-au lasat cu gura cascata si m-au facut sa ma opresc adesea doar pentru a le admira fidelitatea grafica, insa daca este un joc care pentru mine a iesit in evidenta dintre acestea,este cu siguranta vorba despre Gears 5. Prima nota de 10 pe care am dat-o in 2019 s-a dovedit a fi si singura, astfel Gears 5 dezvoltat de The Coalition primeste premiul pentru jocul cu cea mai buna grafica a anului 2019.

Citeste review-ul complet pe Zona

 

Cea mai buna poveste – Death Stranding

Aproape, dar nu destul de bun: Control

Hideo Kojima a reusit sa se depaseasca pe el insasi cu Death Stranding, iar partea narativa a acestui joc a fost probabil cea mai buna parte a intregului pachet pe care Kojima Studio ni l-a livrat. V-ati prins? 🙂 Da, pe alocuri a avut cateva referinte politice si a tras de par unele clisee (USA vs restul lumii), dar a reusit sa ma captiveze prin poveste si modul in care o spune.

Citeste review-ul complet pe Zona

 

Cel mai bun gameplay – Control

Aproape, dar nu destul de bun: Borderlands 3

Control a fost primul joc din valul de lansari AAA pe care le-am primit in aceasta toamna. Nu a iesit extrem de mult in evidenta prin povestea cu specific noire sau prin grafica care pentru console s-a dovedit a fi putin prea mult, dar din punctul meu de vedere, a excelat pe partea de gameplay gratie introducerii unor mecanici foarte interesante. Am mai avut titluri cu un gameplay bun anul acesta, insa Control m-a inghitit in atmosfera sa si m-a facut sa-l duc la capat datorita modului in care joci, efectiv, jocul.

Citeste review-ul complet pe Zona

 

Cel mai bun multiplayer – Call of Duty Modern Warfare

Aproape, dar nu destul de bun: FIFA 20

Modern Warfare a readus sarmul cu care franciza Call of Duty a cucerit industria de gaming la finalul deceniului trecut (2007-2009) si a oferit raspunsuri la anumite intrebari legate de poveste, dar unde a reusit sa sclipeasca cu adevarat, este in multiplayer. S-a adaptat trendului ultimilor ani prin introducerea unui Season Pass, fara sa strice echilibrul jocului si a ascultat feedback-ul oferit de fani referitor la neajunsurile tehnice, astfel il consider cel mai bun joc „de comunitate” din 2019.

Citeste review-ul complet pe Zona

 

Cel mai mare consumator de timp – Borderlands 3

Aproape, dar nu destul de bun: Death Stranding

Stiu ca iese putin din tipare, insa aceasta categorie este creata pentru a mentiona jocul in care am investit cel mai mult timp; atat in perioada lansarii, cat si dupa. Borderlands 3 a reusit sa puncteze foarte bine la categoria gameplay si sa ofere o experienta destul de buna incat sa ma faca sa raman alaturi de lumea jocului zeci de ore. Desigur, stim cu totii ca jocurile seriei Borderlands sunt mai bune impreuna cu cel putin un prieten, astfel poti pierde foarte usor notiunea timpului.

Citeste review-ul complet pe Zona

 

Jocul anului 2019 – Death Stranding

Iata ca a venit momentul in care lumea pregateste rosiile stricate si bolovanii, insa Death Stranding este singurul joc din 2019 care merita sa fie incoronat drept cel mai bun joc al anului. O poveste incitanta sustinuta de o lista impresionanta de actori, alaturi de un gameplay cu totul nou si grafica care chiar si pentru standardele unei console reuseste sa uimeasca, creeaza un pachet aproape complet si ofera un joc de neratat, fie ca sunteti fanii lui Hideo Kojima sau a jocurilor in general.

Death Stranding a reusit sa iasa in evidenta intr-un an destul de incarcat si chiar daca am investit mai mult timp in alte jocuri, niciunul nu a avut un impact la fel de puternic asupra mea, precum a avut creatia celor de la Kojima Studios.

Desigur, anul 2019 nu se rezuma doar la jocurile din aceasta lista, iar lansari precum Devil May Cry 5, Resident Evil 2 Remastered si Metro Exodus nu trebuiesc trecute cu vederea. De asemenea, am vazut si revenirea in forta a celor de la Capcom cat si lansarea pe PC a lui Red Dead Remeption 2. Una peste alta, un an incarcat in care am avut ce juca si care mi-a lasat inca cateva titluri de frunzarit si pentru inceputul lui 2020. Ce parere aveti despre jocurile alese in aceasta lista? Va astept in sectiunea de comentarii cu nominalizarii si discutii pe subiect!

Tags

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares