Press "Enter" to skip to content

Seria Intel 10000 pare că va ajunge pe desktop în aprilie

Umblă vestea prin presă în ultimele zile că Intel pregătește lansarea noii sale generații de procesoare pentru desktop prin luna aprilie anul 2020.

Noua generație va aduce o schimbare totală a platformei, cu un socket nou, intitulat LGA1200 și chipset-uri noi pentru plăcile de bază. Cel de top, chipset-ul Z490, urmează să aducă o modernizare binevenită, integrând suport pentru WiFi 6 și LAN de 2.5Gb/s, precum și îmbunătățiri ale consumului de energie. Mai exact, noua platformă va introduce modurile de standby C0 și S0ix, inspirate de modul în care funcționează un telefon sau o tabletă. Aceste moduri vor permite aplicațiilor web instalate să funcționeze într-un mod de putere redusă, fără nevoia de a mai „trezi” procesorul pentru a își actualiza datele.

Pe partea de procesoare vom avea parte de încă un salt numeric la partea de nuclee. i3-ul va deveni un i7 din anii trecuți, aducând 4 nuclee fizice cu hyperthreading. i5-ul va avea 6 nuclee cu hyperthreading. i7-ele va căpăta hyperthreading pentru cele 8 nuclee ale sale. În cele din urmă, i9 va sări de la 8 la 10 nuclee, cu Hyperthreading, pentru a combate mai bine AMD. Deocamdată nu a fost menționată posibilitatea existenței unui model pentru platforma aceasta cu mai mult de 10 nuclee, așa că AMD tot va avea un avantaj.

Apoi mai este problema că aceste procesoare, din seria Comet Lake-S, nu sunt construite pe tehnologie nouă. Vor avea ceva îmbunătățiri, sesizabile mai ales la partea de iGPU (sper), dar fundamental sunt tot Skylake. Nu doar asta, dar sunt Skylake ce include peticele de securitate la nivel hardware ce în anumite aplicații pot scădea performanța față de generațiile anterioare, ce nu aveau aceste petice.

Nu putem decât să sperăm ca măcar socket-ul să fie compatibil cu generația ce va urma în 2021, care poate, poate va fi construită pe 10 nanometri și chiar va aduce un spor de performanță pe partea de CPU.

[Techpowerup]

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares