Press "Enter" to skip to content

Tehnologia chinezeasca pune stapanire pe intreaga lume

Tehnologia chinezeasca a ajuns sa fie prezenta aproape universal in lumea tech a anului 2019, iar acest trend nu pare decat sa se dezvolte din ce in ce mai mult. Anteprenorii chinezi au inteles ca trebuie sa treaca de la statutul de copiatori la cel de inovatori, iar cu forta de lucru necesara, au reusit.

Acum cativa ani, foarte putine brand-uri chinezesti erau cunoscute in afara propriei tari, dar asta a inceput sa se schimbe odata cu explozia de popularitate castigata de Xiaomi, care a devenit top-seller in India si cel mai cunoscut brand din China. Acum insa, din ce in ce mai multe companii chinezesti incep sa primeasca recunoastere internationala, in timp ce industria tehnologia din China continua sa creasca din ce in ce mai mult. Chiar si in tari care inca dezvolta aceasta industrie, precum Jamaica, micii producatori si inovatori din regiune cunosc unele dintre cele mai cunoscute firme din China si ocupatiile acestora.

Desigur, tehnologia chinezeasca nu este vazuta mereu cu ochi buni. Spre exemplu, avem TikTok, aplicatia chinezeasca care iti permite sa postezi videoclipuri de 15 secunde a creat o intreaga isterie printre utilizatorii tineri care abia asteapta sa creeze selfie-uri cu muzica pe fundat. In acelasi timp, a reusit sa atraga si atentie negativa, cenzurand videoclipuri sau am vazut chiar si cazuri de continut blacked-out care era considerat periculos de catre supraveghetorii chinezi. Alt exemplu este producatorul de drone chinez, DJI. Acest brand este lider de piata si a ajuns in atentia oamenilor pasionati de acest domeniu, mai ales ca detine o parte destul de mare din piata acestor dispozitive. Dar si acest brand primeste atentie negativa, mai ales de cand Statele Unite au declarat ca dronele produse de DJI ar putea reprezenta o problema de securitate.

In momentul actual, inovatia nu mai tine cont de limite scrise, de granite sau alte chestiuni de aceasta natura, iar producatorul care reuseste sa indeplineasca cat mai multe dintre cerintele utilizatorilor, va fi castigator. O adevarata lupta in acest domeniu se duce intre China si Statele Unite, dar sper ca in curand, aceste probleme vor fi rezolvate deoarece puterea celor doua natiuni, combinata, ar putea duce la descoperiri fara precedent si avansuri tehnologice imense care ar fi benefice pentru toata lumea. Daca aceasta lupta ajunge insa sa fie purtata pe cont propriu, nu vom vedea nimic mai mult decat o incetinire a dezvoltarii si o crestere in preturile de productie si de vanzare.

Forbes

Tags

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares