Press "Enter" to skip to content

AMD anunță Threadripper 3990X cu 64 de nuclee

Seara trecută AMD a lansat noua generație de procesoare Threadripper, cu modelele 3960X și 3970X. Două procesoare foarte puternice, care fac oferta celor de la Intel, cu seria 10000 (7000 reciclat) să pară modestă prin comparație.

Iar alături de această lansare a sosit și confirmarea modelului de mult zvonit 3990X. Acesta vine cu 64 de nuclee și 128 de fire de execuție, cu 288MB de cache total, totul într-un pachet de 280W. AMD nu a dezvăluit prețul și nici nu a spus nimic despre frecvențele pe care le va putea atinge acest monstru. AMD l-a prezentat cu sintagma „Un procesor care să îi stăpânească pe toți”, așa că probabil ar trebui să îl țină departe de vulcani și de hobbiți.

Procesorul Threadripper 3990X va sosi abia anul viitor, așa că cei care încă mai dezbat posibilitatea de a trece la noua platformă TRX40 au timp să își planifice finanțele. Nu de alta, dar nu va fi unul ieftin, considerând că modelul cu 32 de nuclee costă deja 2000 de dolari.

Totuși, cine are nevoie cu adevărat de 128 de fire de execuție probabil nu este chiar atât de șocat de inevitabilul său preț.

[Overclock3D]

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares