Press "Enter" to skip to content

Noi detalii despre Playstation 5

Playstation 5 este pe drum, Sony oferind zilele trecute noi detalii despre consolă, precum și confirmând că va fi disponibil pe piață până la finalul anului 2020.

Cea mai importantă fărâmă nouă de informație este legată de noul controller, unul ce renunță la force feedback, în favoarea unui feedback haptic. Mai exact, noul Dualshock va avea abilitatea de a reda, fizic, elemente foarte fine dintr-un joc, fiind capabil să diferențieze între mișcarea unui personaj prin iarbă și cea prin noroi. Până acum, singurul alt controller care să aibă feedback haptic de o așa natură este cel făcut de Valve. Dar noul gamepad al lui Playstation 5 merge cu un pas mai departe. Va avea rezistență programabilă pentru fiecare trăgaci. Dezvoltatorii vor putea să modifice din joc rezistența fizică la apăsare a celor două butoane, oferind o experiență diferită pentru fiecare acțiune ce se folosește de acestea.

În rest, vă puteți aștepta ca Playstation 5 să vină cu suport pentru Blu Ray XL, cu o capacitate de 100GB, iar jocurile vor fi tratate cu ceva mai multă finețe, în ceea ce privește fișierele lor, în loc să fie tratate ca un singur bloc unitar de date. De asemenea, consola va avea Ray Tracing la nivel de hardware, nu prin vreo tehnică de accelerare software.

Având în vedere cât timp a mai rămas până ce va fi lansată consola, vă puteți aștepta la astfel de informații anunțate cu picătură pe parcursul următorului an.

[Engadget]

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares