Press "Enter" to skip to content

Nvidia Ampere ar putea sosi la începutul anului viitor

Seria GeForce 2000 poate că o fi adus RTX, dar în ceea ce privește performanța ne-a cam lăsat cu ochii în soarele foarte realistic redat acolo unde nu ne ardea la buzunare. O parte din problemă este că Nvidia încă mai folosește procesul de 14 nanometri. Dar de anul viitor asta nu va mai fi o problemă.

Conform veștilor care circulă în acest moment pe internet, arhitectura Ampere, ce va fi folosită la plăcile GeForce 3000, va sosi în prima jumătate din anul 2020. Când exact? Poate la primăvară, din moment ce Nvidia a mai lansat în acea perioadă din an plăci. Veștile nu includ alte detalii, așa că de aici încolo nu pot de cât să speculez despre ce ne va oferi noua serie.

Ampere probabil nu va fi pur și simplu o micșorare a lui Turing, ci ar putea aduce propriile sale îmbunătățiri arhitecturale în ceea ce privește performanța, eficiența, sau cine știe ce trăsătură nouă va reuși Nvidia să îngrămădească pe undeva pe acolo.

Ceva la fel de important este cine exact va construi aceste plăci video. Nvidia nu mai colaborează cu TSMC pentru următoarea generație, ci cu Samsung. Iar plăcile nu vor fi făcute pe același proces de care se folosește acum AMD, ci pe 7nm EUV, pasul următor, ce garantează o rezoluție mai bună a litografiei. Asta în sine înseamnă eficiență mai bună, pierderi mai puține și ar putea duce la un număr mai mic de defecte. Astfel, ai crede că noile plăci de top ar putea poate să fie mai ieftine… dar având în vedere producția pe 7nm în sine este mai scumpă, nu prevăd scăderi de prețuri pentru noua generație. M-aș aștepta să văd iarăși scumpiri. La urma urmei, procesul de 14nm folosit acum este destul de solid, cu o rată mică de defecte, iar prețul plăcilor GeForce 2000 continuă să fie înspăimântător.

[Overclock 3D]

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares