Press "Enter" to skip to content

NVIDIA RTX Broadcast Engine aduce la viață livestream-urile folosind inteligența artificială

Înainte de TwitchCon – cea mai mare conferință de livestreaming – NVIDIA anunță RTX Broadcast Engine, un nou set de kit-uri de dezvoltare software RTX care folosește inteligența artificială asigurată de plăcile grafice GeForce RTX pentru a da viață stream-urilor live.

Prin procesoarele de inteligență artificială (nuclee Tensor) prezente pe plăcile grafice RTX, noile SDK-uri oferă greenscreen-urilor virtuale diferite filtre și efecte pentru a genera realitate virtuală augmentată. Această tehnică utilizează puterea inteligenței artificiale, fără să fie nevoie de echipamente dedicate și este folosită de majoritatea rețelelor de difuzare.

Livestreaming-ul jocurilor video a devenit un adevărat fenomen cultural, cu peste 750 de milioane de gameri în întreaga lume, iar TwitchCon este locul unde majoritatea sunt reuniți. Peste 50.000 de streameri și fani vor participa la eveniment în acest weekend, unde își vor putea întâlni gamerii preferați și vor putea afla mai multe despre viitorul livestreaming-ului.

RTX aduce livestreaming-ul la viață

Plăcile grafice NVIDIA sunt deja cele mai populare când vine vorba de streaming-ul jocurilor pe PC, fiind folosite pentru a face video streaming pe platforme precum Twitch, YouTube, Mixer, Huya și Douyu.

Cu capabilitățile RTX Broadcast Engine, care dispune de inteligența artificială, NVIDIA anunță un nou mod prin care plăcile grafice RTX pot genera livestream-uri captivante, fără să fie nevoie de echipamente speciale.

Noile SDK-uri includ:

  • RTX Greenscreen, care elimină toate elementele de fundal din timpul livestream-urilor. Inteligența artificială RTX Greenscreen distinge între elemenele de fundal și corpul uman, iar astfel gamerii pot beneficia de efectele unui greenscreen fără să fie nevoie să achiziționeze unul.
  • RTX AR, care poate detecta trăsăturile faciale și poate edita imaginile folosind efecte în timp real, cu ajutorul unei camere web de bază. Dezvoltatorii pot folosi această resursă pentru a crea efecte captivante, precum suprapunerea de conținut 3D pe o imagine facială sau posibilitatea de a controla personaje 3D cu ajutorul propriei fețe.
  • RTX Style Filters, care folosește o tehnică de inteligență artificială numită style transfer. Aceasta modifică imaginile webcam-ului în stilul altor imagini. Prin simpla apăsare a unei taste, vă puteți modifica feed-ul video în stilul imaginilor preferate.

NVIDIA și OBS aduc Greenscreen-urile RTX gamerilor

NVIDIA lucrează cu OBS, una dintre cele mai mari aplicații de livestreaming din lume pentru a integra RTX Greenscreen. Astfel, livestreamerii vor putea să elimite elementele de fundal și se pot transpune în alte peisaje. Această caracteristică va fi prezentată în premieră la TwitchCon și va fi disponibilă în următoarele luni.

“NVIDIA este prima pe listă când vine vorba de streaming și echipamente de înregistrare. Sunt continuu impresionat cu lucrurile pe care le realizează,” declară Hugh Bailey, autor la OBS. “Tehnologia NVIDIA impresionează prin caracteristici RTX, precum RTX Greenscreen.”

Ecosistemul de livestreaming suportă SDK-urile NVIDIA Broadcast

RTX Broadcast Engine va suporta aplicațiile de streaming din tot ecosistemul, pentru a livra tool-uri și efecte captivante pentru streameri.

“RTX Broadcast Engine este un pas important care permite dezvoltatorilor din magazinul nostru de aplicații să creeze noi tool-uri puternice pentru streamerii cu plăci grafice NVIDIA RTX,” Declară Ali Moiz, CEO al Streamlabs. “Suntem încântați să lucrăm în continuare cu NVIDIA, mai ales acum când prezintă noi caracteristici pentru comunitatea de dezvoltatori Streamlabs. Suntem nerăbdători să implementăm aceste noi tehnologii.”

“Colaborăm cu NVIDIA de ani buni pe multe proiecte, iar prezentarea NVIDIA RTX Broadcast Engine este de departe cea mai entuziasmantă,” declară Miguel Molina, director of developer relations la XSplit. În cee cee ace ne privește pe noi, așteaptăm cu nerăbdare să integrăm aceste noi tool-uri în suita noastră de aplicații și să le oferim utilizatorilor posibilitatea să creeze un conținut mai bun, utilizând potențialul maxim al plăcilor grafice NVIDIA GeForce RTX.

Pe lângă RTX Broadcast Engine, aplicații de top precum as OBS, XSplit, Huya, Douya și Streamlabs au implementat codec-ul video SDK de la NVIDIA pentru streaming de înaltă calitate. Trei noi configurații au debutat în această lună:

  • Twitch Studio, o nouă aplicație pentru streameri care a integrat codec-ul video SDK, care permite livestreaming-ul de înaltă calitate. Aplicația este momentan în versiune beta.
  • Discord, cea mai populară aplicație de gaming chat a lansat o nouă caracteristică pentru streaming numită “Go Live,” care folosește plăcile grafice NVIDIA și codec-ul video SDK pentru a accelera streaming-ul jocurilor în Discord.
  • Elgato este unul dintre cei mai mari producători de plăci de captură video pentru gaming. Recent a integrat codec-ul video SDK în software-ul noii plăci de captură 4K60 Pro MK2. Aceasta poate fi utilizată pentru înregistrarea de videoclipuri 4K la 60fps în HDR.

Dezvoltatorii pot afla mai multe despre RTX Broadcast Engine și se pot înscrie pentru early access la link-ul developer.nvidia.com/broadcastengine sau la standul OBS (stand 1823) de la TwitchCon, unde NVIDIA va prezenta RTX Greenscreen în OBS, noi laptopuri RTX Studio și viitoare jocuri RTX.

Articol preluat de pe movienews.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares