Press "Enter" to skip to content

Take-Two cumpără studioul Gearbox și anunță că un nou joc Borderlands este în dezvoltare

Embracer Group a anunțat decizia sa de a vinde Gearbox Entertainment către Take-Two Interactive, într-o tranzacție evaluată la nu mai puțin de 460 de milioane de dolari. Conform unui comunicat de presă recent emis de Embracer, tranzacția include vânzarea Gearbox Software, Gearbox Montreal și Gearbox Studio Quebec, alături de francize populare de jocuri precum Borderlands, Tiny Tina’s Wonderlands, Homeworld, Risk of Rain, Brothers in Arms și Duke Nukem.
Totuși, Embracer Group va rămâne proprietarul Gearbox Publishing San Francisco (companie anterior cunoscută ca Perfect World Entertainment), pe care intenționează să o redenumească. Această divizie deține drepturile de publicare pentru mai multe titluri, inclusiv Remnant, Hyper Light Breaker și diverse proiecte nedezvăluite, precum și proprietatea asupra Cryptic Studios, Lost Boys Interactive și Captured Dimensions. Embracer plănuiește să integreze aceste entități păstrate în diferite sectoare din cadrul Grupului. All in all, vânzarea ar trebui să fie gata până la finalul lunii iulie.

Dar poate cea mai interesantă informație care a reieșit în urma acestui anunț este că studioul are în dezvoltare un noi titluri din francizele Borderlands și Homeworld, alături de „cel puțin un IP nou și interesant”, conform unui alt comunicat de presă. Overall, cred că achiziția Gearbox de către Take-Two este un lucru bun. Compania mamă a Rockstar Games au mai mult decât suficiente resurse pentru a permite studioului să prospere, și lumea are gravă nevoie de un sequel reușit al seriei Borderlands. Nu zic că fără achiziție nu ar fi ieșit un joc bun, dar acum sunt poate o idee mai încrezător.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares