Press "Enter" to skip to content

Sony Inzone H9, căști wireless de gaming pentru pretențioși (review)

Sony Inzone H9 sunt căști wireless de gaming over-ear, dotate cu ANC și conectivitate dublă Bluetooth și wireless, comode la utilizare îndelungată, create special pentru gamerii care se joacă pe PC și Playstation.

Sony a lansat seria de produse de gaming Inzone în vara lui 2022 și printre acestea se aflau și căști de gaming. Modelul testat este H9 (WH-G900N), dar din segmentul de căști Inzone mai fac parte versiunile H3 și H7. Adică și un model entry și unul midrange în afară de cel flagship, despre care vă povestesc în acest articol.

Piața e plină de căști de gaming și Inzone H9 sunt concurate de modele de la HyperX și Razer, dar cel puțin pentru Playstation cred că cele de la Sony sunt o variantă mai bună, cu o compatibilitate superioară.

Inzone H9 (WH-G900N) sunt disponibile în două variante de culoare, alb și negru, au o greutate de aproximativ 335g și pe cât sunt de voluminoase, pe atât sunt de compacte. Știam că am mai văzut formatul acesta de căști undeva, dar nu-mi dădeam seama cu ce seamănă exact, până am ajuns la un moment dat în fața oglinzii cu ele și atunci am realizat. Forma seamănă cu cea a căștilor de protecție a auzului folosite în poligoanele de antrenament pentru tir. Când le așezi în jurul gâtului nu te incomodează, dar nici nu-ți oferă foarte multă libertate de mișcare.

Căștile îmi acoperă urechile, nu stau pe ele, și blochează în mod natural o parte din zgomotul exterior. Cupele sunt mari și bureții foarte moi. Și banda superioară are un burete consistent. Construcția e din plastic, material textil și piele sintetică, dar aspectul nu e ieftin și căștile se simt solide. Exteriorul e sensibil la amprente, dar acestea ”dispar” după câteva minute.

Majoritatea căștilor de gaming au microfonul detașabil, construcție care are avantaje și dezavantaje. Dacă nu ai nevoie decât rar de microfon nu stai cu el atașat permanent pe căști, în schimb trebuie să-l cauți când ai o conferință online. Nu și pe Inzone H9, unde microfonul este integrat în casca stângă și e activ doar când este coborât, adică include o funcție smart, de dezactivare prin ridicare.

Căști Sony Inzone H9 microfon

Cupele voluminoase adăpostesc difuzoare de 40 mm cu magneți de neodim și răspuns în frecvență între 5 și 20.000 Hz. Microfonul bidirecțional are o frecvență între 100Hz-8000Hz. Căștile suportă atât codec-ul SBC pentru compatibilitate extinsă, cât și codec-ul AAC pentru o calitate audio mai bună.

Cutia conține, căștile, cablul de încărcare, dongle-ul wireless și un ghid de utilizare.

Am folosit Inzone H9 circa două săptămâni înainte să scriu acest review. Le-am conectat la PC, pe tabletă, pe telefon, dar n-am avut la dispoziție Playstation. Le-am conectat prin Bluetoth 5.0 și prin dongle-ul cu care vin în cutie, wireless pe 2.4 GHz. Avantajul oferit de dongle nu ține doar de aplicație, ci și de conectarea instant, față de cea prin Bluetooth, care necesită un proces în mai mulți pași, cel puțin la început. Un aspect util al dublei conexiuni este că pot fi conectate la PC și la telefon în același timp.

Căști si dongle Sony Inzone H9

M-am uitat la clipuri video pe YouTube, la filme pe Netflix, am ascultat muzică și m-am jucat. Prima mea concluzie, înainte de a le folosi cu dongle-ul, prin care ai acces la funcțiile din aplicația Inzone, a fost aceasta: ”Sunt comode, izolează ok sunetul exterior, calitatea generală a sunetului e bună, dar nu pot să zic că m-au impresionat în vreun fel.”

Ca și în alte cazuri, adevărata valoare a căștilor se dezvăluie folosind aplicația Inzone Hub, pentru acces la panoul de control. Sigur că Inzone H9 pot fi folosite și fără aplicație și multe dintre opțiuni sunt disponibile direct pe căști, dar întregul potențial al căștilor se dezvăluie folosind-o. Funcțiile de personalizare oferite sunt pe măsura unui utilizator pretențios și iată detaii despre ele:

  • din aplicație activezi Spatial Sound (360 grade);
  • ai un egalizator cu opțiuni predefinite în funcție de scenariu (Music / Video, Bass Boost, Flat), dar și un mod Custom pe care-l poți seta complet după gustul tău;
  • activezi gamă dinamică înaltă / joasă sau o lași dezactivată;
  • poți să dezactivezi butonul  NC / AMB sau să fie pornit unul dintre aceste două moduri când se deschid căștile;
  • prioritatea stabilității conexiunii sau a calității sunetului pe Bluetooth;
  • volumul microfonului;
  • după cât timp să se închidă automat căștile (de la 5 minute la 3 ore).

Pe căști ai buton de pornire/ oprire, de volum, Bluetooth, NC / AMB, Game / Chat și portul de încărcare USB-C.

Revin la activarea Spatial Sound, pentru asta trebuie cont Sony, să-ți instalezi o aplicație pe telefon prin care îți fotografiezi urechile și în funcție de asta este creat un profil de sunet dedicat pentru urechile tale.

 Aplicație personalizare căști Sony Inzone H9 Spatial Sound

Sony Inzone H9 în gaming

În Counter-Strike 2, pașii se aud perfect și îți dai seama de poziția și de numărul persoanelor. Poate prea bună calitatea, în sensul în care auzi și anumite detalii ale pașilor. Am mai sesizat, spre exemplu, că pot face diferența între suprafețele pe care merg. Se aude într-un fel când mergi pe asfalt și altfel când calci pe un acoperiș de metal. Concret, cu Inzone H9 auzeam detalii ale zgomotului nisipului sub picioare. E greu de descris în cuvinte și totuși inconfundabil când asculți. Un alt detaliu care a ieșit în evidență este modul în care vibrau căștile la explozie, un realism de speriat.

Am jucat și Fortnite, dar nu e nimic ”realist” în jocul acesta, de la grafică, personaje sau sunet, așa că nu pot spune că Inzone H9 mi-au oferit vreun avantaj competitiv.

In Halo MultiPlayer am avut parte de sunet impresionant, volum, spațialitate si un realism de cinema, dar la fel, nu am simțit un avantaj competitiv.

Pe tabletă am jucat Call of Duty: Mobile MultiPlayer (Search& Destroy) conectat prin Bluetooth și prin dongle (am folosit un adaptor de la USB-C la USB-A). Pe conexiunea wireless sunetul e mai bogat și aud mai bine mișcările adversarilor, dar nu pot să spun că mă ajută la poziționare. Desigur, asta ține și de exercițiu, de a folosi căștile în acest scop o perioadă mai îndelungată.

Microfonul se aude tare și clar, dar îmi accentuează tonul vocii, o face mai gravă, deși nu am o voce subțire.

În muzică se aud clar, au bas, medii și înalte bune, iar volumul e puternic. În clipurile din YouTube sunt accentuate ușor vocile, iar în filme se aud excelent.

Căști Sony Inzone H9 spate

Căștile sunt echipate cu o baterie care oferă până la 32 de ore de autonomie cu anularea zgomotului dezactivată și cam 10 ore cu ANC.  Cu încărcarea rapidă de 10 minute poți obține o oră de joc, dar timpul complet de încărcare este mare, de aproximativ 3 ore și jumătate. Avantajul este că se încarcă și în timpul utilizării așa că nu trebuie să-ți faci probleme din cauza asta. Eu le-am conectat la o baterie externă în timp ce mă jucam, ca să am libertate de mișcare. M-au ținut cam 3-4 zile cu o încărcare, folosite pe Bluetooth și dongle, câteva ore în fiecare zi.

Avantajele Inzone H9

  • Sunt comode, nu atât încât să uiți că le ai pe cap, dar nu te deranjează nici o clipă.
  • Conectivitate dublă Bluetooth și wireless.
  • Au butoane care ușurează accesul la diverse funcții chiar în timp ce te joci.
  • Se încarcă în timp ce le utilizezi, e un criteriu subiectiv probabil, dar am întâlnit căști pe care nu le poți folosi în timp ce se încarcă.
  • Au ANC și mod Ambient (transparență).
  • sunetul spațial 360 pentru jocuri.

Căștile sunt luminate în alb și albastru în așteptarea conexiunii sau când sunt conectate și au sunet specific la pornire / închidere și pentru conectare / deconectare la un dispozitiv.

Dezavantajele Inzone H9

  • Nu se conectează prin Bluetooth cu orice dispozitiv, cu televizorul, al doilea PC sau un smartphone n-am reușit să le conectez.
  • Sunetul spațial 360 pentru jocuri depinde de programul Inzone și dongle.
  • Sunt călduroase și transpir cu ele, mai ales acum că vremea s-a încălzit.
  • ANC-ul nu e perfect, am întâlnit căști care izolează mai bine zgomotul exterior.

Căști Sony Inzone H9 banda

Sony Inzone H9 sunt cele mai complete și mai bune căști de gaming pe care le-am testat în 2024 și au un preț de 1200-1300 de lei la momentul publicătrii acestui review. Nu sunt căști pentru utilizatorul obișnuit, ci pentru cei pretențioși, care caută caracteristici specifice și nu se uită prea atent la bani.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Published in Jocuri

ESR
ESR

Electronic Sports Romania

More from JocuriMore posts in Jocuri »

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares