Press "Enter" to skip to content

Razer Blade 18 vine cu ecran 4K, Thunderbolt 5 și alte caracteristici premium

Razer a anunțat lansarea laptopului Razer Blade 18, cel mai nou membru al gamei sale de dispozitive de gaming, care se remarcă printr-o serie de specificații tehnice de top. Modelul încorporează un procesor Intel Core i9-14900HX și o placă grafică NVIDIA GeForce RTX 4090, oferind un nivel ridicat de performanță pentru gaming și creație.

Razer Blade 18, design, versiuni și caracteristici

Razer Blade 18 păstrează abordarea estetică a brandului, cu un șasiu unibody din aluminiu anodizat și va fi disponibil în alb și argintiu la lansare. Laptopul are o grosime de aproximativ 21,99mm și producătorul susține că ar fi cel mai subțire dintre cele cu procesor Intel Core i9 HX de generația a 14-a.

Razer Blade 18 vine în două variante de ecran cu diagonala de 18 inch:

  • cu o rezoluție UHD+ (3840×2400), raport 16:10, rată de refresh de 200Hz, timp de răspuns de 3.0ms și gamă de culori DCI-P3 100%, luminozitate de 1000 nits, calibrat din fabrică și verificat de Calman.
  • cu ecran Mini-LED QHD+ (2560x 1600), raport 16:10, rată de refresh de 300Hz.

Blade 18 este primul laptop echipat cu conectivitate Thunderbolt 5, opțiune care îmbunătățește viteza și lățimea de bandă a conexiunii, astfel încât gamerii și creatorii pot să conecteze multiple ecrane cu rezoluție ridicată, stocare de mare viteză și dock-uri all-in-one. Utilizând tehnologia Bandwidth Boost, viteza de transfer poate atinge până la 120 Gbps, ceea ce înseamnă o capacitate triplă de transfer de date față de principalele metode de conectare disponibile în prezent (USB 3.2, Thunderbolt 3 și 4).

Razer Blade 18 Thunderbolt 5

La interior, Razer Blade 18 vine cu Intel Core i9-14900HX de generația a 14-a, cel mai rapid procesor mobil disponibil, cu 24 de nuclee și opțiuni de overclocking prin Razer Synapse. Pe parte grafică, laptopul dispune de NVIDIA GeForce RTX 4090, oferind performanță ridicată și ray tracing în timp real. Este compatibil cu peste 500 de jocuri și aplicații, inclusiv Cyberpunk 2077 și Alan Wake 2. Razer Blade 18 oferă performanțe maxime pentru jocuri, iar driverele NVIDIA Studio îmbunătățesc performanța pentru creatori.

Blade 18 dispune de un sistem de răcire cu aripioare de evacuare subțiri, 3 ventilatoare și cea mai mare cameră de vapori creată de Razer, care disipează căldura rapid și asigură performanță constantă în gaming și randare 3D. Acesta vine echipat cu o cameră web de 5MP, un sistem audio spațial THX cu 6 difuzoare și cea mai recentă conectivitate Wi-Fi 7. Cutia lui Blade 18 include și un încărcător GaN (până la 330W), mai mic decât cele pe bază de siliciu.

Laptopul este disponibil deja pe Razer.com și în curând și la distribuitorii autorizați, la un preț de 3100 de dolari, respectiv 3600 euro.

Analiza caracteristicilor lui Blade 18 evidențiază dorința Razer de a aduce performanța de nivel desktop într-un format portabil, însă rămâne de văzut cum vor fi evaluate aceste specificații în utilizarea reală de către gameri și profesioniștii din domeniul creativ. De asemenea, prețul ridică întrebări cu privire la accesibilitatea pentru publicul larg și valoarea pe care o oferă prin comparație cu alte dispozitive de pe piață.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares