Press "Enter" to skip to content

O insulă eSports în valoare de 280 de milioane de dolari se construiește în Abu Dhabi

Abu Dhabi se pregătește să devină centrul sporturilor electronice, cu planuri ambițioase de a aduce pe scena globală prima Insulă eSports, scrie Wired. Cu o investiție de peste 280 de milioane de dolari, proiectul de dimensiuni epice urmărește să ofere condiții de antrenament extraordinare și să găzduiască campionate internaționale.

eSports, de la distracție la business

Într-o epocă în care jocurile video se bucură de o popularitate extraordinară și competițiile eSports dau naștere unor noi vedete în lumea sportului, Abu Dhabi investește într-un mega-proiect care promite să transforme orașul într-un veritabil centru pentru comunitatea globală de gaming. Insula eSports este o inițiativă a rețelei internaționale de cluburi eSports True Gamers.

Anticipată ca un centru tehnologic avansat, Insula eSports va găzdui campionate internaționale de gaming, va deveni un nucleu de dezvoltare pentru echipele profesionale și va avea și o arenă – TG Arena. Aceasta va fi destinată turneelor, expozițiilor digitale și conferințelor.

Jucătorii care aspiră la o carieră în eSports vor găsi aici tot ce le trebuie pentru pregătire, inclusiv bootcamp-uri GG echipate cu instrumente avansate de analiză pentru optimizarea strategiilor și programe de nutriție echilibrate pentru performanță și recuperare maximă. Pentru cei creativi, Insula va oferi spații dedicate pentru producția de conținut digital, deschizându-și porțile nu doar pentru influenceri, ci și pentru dezvoltatorii de jocuri.

Și ca experiența să fie completă, insula va găzdui și un resort de lux, GG Resort, cu 200 de camere echipate pentru o experiență de gaming specială. Vor exista și tabere esports special concepute pentru cei mici, pentru că insula se profilează ca o destinație atractivă pentru întreaga familie.

Nu doar jocurile vor fi în centrul atenției, ci și inovația afacerilor, cu Turnul Digital care se anunță a fi un hub dinamic pentru locuri de muncă moderne, un accelerator pentru startup-uri, tehnologii de mare viteză și studiouri de dezvoltare a animației.

Insula eSports foto True Gamers

Pentru investitori, proiectul prezintă oportunități pe termen lung, cu un orizont de recuperare a investiției estimat la 10 ani.

Vlad Belyanin, CPO și co-fondator al True Gamers, subliniază importanța acestui proiect: „La True Gamers, prioritatea noastră este cultivarea unei culturi esports vibrante. Căutăm constant moduri inovative și oportunități pentru a duce experiența de gaming la un nivel superior pentru toți – de la jucătorii ocazionali la cei profesioniști.”

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares