Press "Enter" to skip to content

Toate detaliile despre primul Assassin’s Creed tradițional din ultimii opt ani – Mirage

Ultimele trei lansări din seria Assassin’s Creed au fost cel puțin controversate. Primul joc din trilogie, Origins, a introdus o mulțime de aspecte RPG cum ar fi un sistem de gear, un open world mai convențional și o structură narativă asemănătoare celei din The Witcher 3, spre exemplu. Ah, și încă ceva. Comparativ cu celelalte jocuri din franciză de până atunci, astea trei (Origins, Odyssey și Valhalla) au fost și destul de lungi, cu mult mai multe chestii de făcut și de văzut.

Tocmai din aceste două considerente, trilogia de jocuri a fost primită cu un răspuns mixt din partea fanilor. O bună parte din playerbase își dorea ceva nou, ceva care să schimbe formula deja învechită la acea vreme a seriei, și fix asta au primit. Totodată, au fost mulți și cei care i-au blamat pe Ubisoft pentru că au transformat seria Assassin’s Creed, cu al său gameplay caracteristic, într-o franciză de RPG-uri asemănătoare cu zecile de astfel de jocuri mari deja existente pe piață.

assassin's creed mirage

Spun toate astea pentru că, în caz că ai trăit sub o piatră, ne mai despart doar câteva zile de lansarea lui Assassin’s Creed Mirage, jocul care îi va mulțumi pe nostalgici. Practic, Mirage nu mai urmează sistemul Odyssey sau Valhalla, ci se întoarce la rădăcinile pline de stealth și o structură narativă mai închegată, similară celei din jocurile vechi precum Brotherhood sau Syndicate.

Iar cum lansarea programată pe 5 octombrie este atât de aproape, este un moment bun să discutăm toate detaliile pe care le avem despre joc. Și începem cu prețul și dimensiunile, pentru că astea mi se par cele mai interesante. În timp ce Valhalla sau Odyssey ofereau peste 100 de ore de content, Assassin’s Creed Mirage este substanțial mai mic. Conform Ubisoft, un counter care să arate între 15 și 20 de ore la finalul campaniei este de așteptat, o valoare mult mai mică decât precedentele titluri.

Asta se traduce și în dimensiunile jocului în sine, care este așteptat să ocupe nu mai mult de 40GB pentru versiunea de PC și 35,5GB pentru PS5/Xbox Series, conform publicației bgr.com. Și prețul este mai mic, în concordanță cu bugetul mai subțire care a fost folosit pentru dezvoltare. Astfel, dacă majoritatea jocurilor AAA din ziua de azi costă 70 de euro, Assassin’s Creed Mirage te va costa 49,99 în varianta standard și 59,99 pentru versiunea Deluxe, care include câteva cosmetice in-game inspirate din Prince of Persia, alături de un artbook și soundtrack-ul oficial.

assassin's creed mirage

Dar suficient despre asta, hai să discutăm pe scurt și despre joc în sine. Protagonistul din Assassin’s Creed Mirage este Bassim Ibn Ishaq, care a apărut prima dată în Valhalla, iar firul narativ îl urmărește pe acesta în după ce s-a alăturat unei grupări numite „Hidden Ones” care luptă împotriva templierilor. Din start premisa este mult mai apropiată de primele jocuri din serie, deci ne putem aștepta la o aventură similară.

Un alt detaliu interesant este că, în cadrul ultimei prezentări Apple în care a fost arătată noua serie de iPhone 15, Ubisoft au promis că vor aduce Assassin’s Creed Mirage și pe modelele 15 Pro și Pro Max, undeva anul viitor. Chiar vorbeam cu colegii prin birou despre asta și suntem foarte curioși să vedem cum vor implementa dezvoltatorii o schemă de control suficient de robustă pentru un joc de genul, pe touchscreen. Sau poate jocul va fi playable doar cu controller. Vom trăi și vom vedea.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares