Press "Enter" to skip to content

Acțiunile Micron scad cu 4% în pre-trading după raportarea unor rezultate dezamăgitoare pentru trimestrul al treilea

Micron Technology (MU) a raportat aseară, după închiderea pieței, venituri în scădere accentuată față de anul trecut și pierdere pe trimestrul al patrulea al anului fiscal, dar ambele au venit mai bine decât estimările analiștilor ce se așteptau la scăderi mai abrupte. Cu toate acestea, producătorul de cipuri din Idaho se așteptă la o creștere importantă a vânzărilor în 2024 după parteneriatul încheiat cu Nvidia în iulie.

Micron este specializată în producerea de cipuri de memorie DRAM și NAND, folosite în computere și serverele din centrele de date, respectiv în dispozitive mai mici precum telefoane smart și unități USB.

Micron a raportat venituri de 4,01 miliarde de dolari, în scădere de la 6,64 miliarde de dolari înregistrați în aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce estimările erau de 3,95 miliarde de dolari. Veniturile aferente cipurilor DRAM au fost de 2,76 miliarde de dolari, o scădere de 42,7%, veniturile aferente NAND 1,21 miliarde de dolari, în scădere cu 28,6% iar categoria alte venituri a scăzut cu 65,8% la 50 de milioane de dolari.

Pierderile trimestriale devin obișnuință pentru Micron

Pierderea aferentă perioadei a fost de 1,43 miliarde de dolari față de un profit net de 1,49 miliarde anul trecut, pierderea estimată fiind de 1,37 miliarde de dolari conform FactSet.

Pentru trimestrul următor (septembrie-noiembrie 2023) compania așteaptă venituri de 4,2 – 4,6 miliarde de dolari și o pierdere netă cuprinsă între 1,17 și 1,31 dolari per acțiune fără a lua în calcul niciun alt provizion legat de scăderea prețului cipurilor de memorie aflate în stoc.

În iulie, Nvidia a anunțat că folosește cipurile DRAM 1-beta de memorie cu lățime de bandă mare HBM3 Gen2 de la Micron în produsele sale pentru centrele de date de inteligență artificială. Cum frenezia AI a făcut furori încă de la finele anului trecut, centrele de date trebuie să gestioneze cantități enorme de date cerute de aplicațiile de inteligență artificială generativă, sporind cererea pentru componentele necesare.

Micron are o creștere de 36% de la începutul anului deși în martie a raportat cele mai proaste rezultate din istoria companiei. Trendul ascendent este încă intact, compania este bine poziționată față de inteligența artificială, iar primul suport important va fi în zona lui 64 de dolari unde avem linia de trend și media de 200 de zile. O scădere și mai accentuată, sub suportul multianual de la 53-54 de dolari va fi de rău augur. Aceste două niveluri sunt de urmărit pentru o investiție de portofoliu.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares