Press "Enter" to skip to content

PC Garage vine cu oferte „Back to School” pentru laptopuri cu Nvidia RTX 4000 și alte cadouri!

Ah, a venit septembrie. Școlile au reînceput săptămâna trecută, ceea ce înseamnă că am mai adăugat încă 20 de minute pe drum spre birou în fiecare zi, dar și că multe magazine de la noi au oferte de tip „back to school”, iar PC Garage nu este retailer care să facă excepție. Așa se face că astăzi vom vorbi despre câteva laptopuri foarte interesante din oferta lor, toate alimentate de o placă grafică de ultimă generație de la Nvidia. Astea fiind spuse, fie că ești un elev care încearcă să-și convingă părinții să îi schimbe laptopul vechi sau doar cineva care vrea așa ceva, citește în continuare, poate îți atrage atenția ceva.

De ce e special un laptop cu placă Nvidia?

Înainte să trecem la recomandări de modele din oferta PC Garage în particular, hai să vorbim puțin despre lucrurile care fac aceste laptopuri speciale: tehnologiile Nvidia. Și vreau să încep cu o zonă de maxim interes pentru mulți studenți și elevi, anume aplicațiile de inginerie, arhitectură și așa mai departe. Iar aici avantajele sunt clare.

Foarte multe dintre programele folosite în industrii de genul suportă și știu cum să profite de puterea plăcilor din familia RTX 4000. Nume precum Creo, Rapids, Autodesk, Solidworks și LumenRT umplu lista programelor optimizate, deci vei avea o experiență mai bună față de un laptop tradițional fără placă video dedicată, indiferent de ramura pe care o studiezi.

PC Garage BTS 2023

Dar nu doar despre ingineri și arhitecți e vorba, ci și despre creatorii care beneficiază de fiecare economie de timp posibilă. Asta înseamnă că, dacă lucrezi în programe din suita Adobe (Ilustrator, Premiere Pro, Photoshop, Lightroom, After Effects), DaVinci Resolve, Blender, Unity sau Unreal te poți aștepta la timpi mult mai scurți de compilare și randare.

PC Garage BTS 2023

În plus, plăcile video Nvidia sunt optimizate și pentru streaming, iar programe precum OBS sau StreamLabs știu să le folosească perfect. Spre deosebire de alte metode de encoding prin software, abordarea bazată pe hardware implementată aici este mult mai eficientă și vine cu un impact aproape infim când vorbim de performanțe. Toate astea îți permit să te joci titluri solicitante și să faci stream pe platforme precum Twitch sau YouTube în paralel, fără să îți pui probleme de lag.

Și că tot veni vorba, să nu credeți că am uitat de jocurile noastre cele de toate zilele. Și aici este alt capitol la care laptopurile cu plăci video Nvidia RTX 4000 strălucesc. Vorbim despre o performanță chiar și de peste 10 ori, iar asta nu e puțin lucru și este diferența dintre a juca un titlu AAA recent la detalii bune și a nu-l juca deloc.

În plus, fiind în discuție plăci video RTX 4000, normal că tehnologia DLSS 3 cu Frame Generation este prezentă și funcționează foarte bine. În termeni simpli, DLSS 3 utilizează componentele de AI de pe placă pentru a genera cadre suplimentare de înaltă calitate. Chestia asta vine și cu niște input lag la pachet, dar Nvidia Reflex face o treabă bună în a contracara asta anyway.

Avantajul este că poți dubla în multe cazuri numărul cadrelor pe secundă la care rulează jocul. Nu toate titlurile suportă asta, dar lista este în continuă creștere și multe jocuri lansate în ultimul an suportă deja DLSS 3. Și dacă tot activezi DLSS 3 în jocuri, ar fi frumos să pornești și ray tracing-ul, ca să se vadă frumos reflexiile și iluminarea.

Oferte mișto din catalogul PC Garage

Bun, acum că am trecut prin revistă toate avantajele pe care un laptop cu placă grafică Nvidia RTX 4000 ți le oferă, e vremea să discutăm punctual de niște modele din promoția PC Garage care mi-au atras atenția. Și începem cu cel mai ieftin laptop din ofertă, pentru că reprezintă și un raport preț-performanță foarte bun.

PC Garage BTS 2023

GIGABYTE G5 MF este un laptop cu ecran de 15,6 inch, dimensiune standard in zilele noastre și o valoare care îți asigură un display mare, FullHD la 144Hz, cu un procesor Intel Core i5-12500H, un RTX 4050, 8GB RAM și un SSD de 512GB. Singurul minus notabil al laptopului sunt cei doar 8GB RAM, o valoare prea mică pentru aplicațiile și jocurile solicitante din ziua de azi.

Partea bună este că modelul ăsta vine din cutie cu un singur slot SODIMM ocupat din cele două disponibile, ceea ce înseamnă că un upgrade la 16GB RAM este nu doar posibil, ci și foarte ușor de făcut. Aceeași poveste și cu SSD-ul. Dacă consideri că nu îți ajung 512GB poți schimba stocarea pentru ceva mai mare sau mai rapid cu ușurință. Și prețul? 3.999 de lei după reducerea aplicată de 400 de lei.

PC Garage BTS 2023_16x9

Reprezentând mijlocul segmentului avem un laptop dedicat pentru cei care vor un ecran ceva mai mare.  are un display de 17,3 inch, FullHD la 144Hz și se laudă cu același procesor Intel Core i5-12500H ca pe modelul anterior, dar vine acum cu o placă grafică RTX 4060 și 16GB RAM direct din cutie. Deși ecranul mai mare este un avantaj pentru unii, pe alții ar putea să-i încurce mai mult din cauza dimensiunilor inerent mai mari ale modelului acesta.

Nu doar că ocupă mai mult loc în ghiozdan dar este și ceva mai greu decât un model de 15 inch, lucru care ar putea reprezenta un dealbreaker pentru cei cu probleme de spate sau pentru cei care pur și simplu nu vor să care după ei ceva greu. Cu toate astea, pe lângă ecranul mai mare, și răcirea este superioară grație spațiului de disipare al căldurii mai generos. Nota de plată finală este de 5.199 lei, după reducerea de 300 de lei aplicată.

PC Garage BTS 2023 2_16x9

În vârful piramidei avem un laptop de la ASUS, și anume TUF A15. Acesta vine cu un ecran FullHD la 144Hz la fel ca toate celelalte, dar dimensiunea revine la 15,6 inch în numele portabilității. Upgrade-ul semnificativ are loc la interior, însă, unde găsim un Ryzen 7 7735HS alături de un RTX 4060. Fiind un procesor Ryzen de generație nouă, implicit avem memorii DDR5 într-o capacitate totală de 16GB. Toate astea la un preț de 5.799 după voucher-ul aplicat în coș.

În timp ce primele două laptopuri ar excela mai degrabă în gaming decât în aplicații profesionale, ăsta din urmă se va descurca mai bine în programele care cer mult de la procesor. Arhitectura nouă nu doar că este mai eficientă, ci și mai rapidă, deci este recomandarea mea pentru cei care mai mult vor lucra decât se vor juca. Asta nu înseamnă că laptopurile dinainte nu ar face față în scenarii mai profesionale, nici vorbă de asta. Doar că un i5 din generația a 12-a nu se va descurca la fel de bine în programele intensive pe partea de CPU ca un Ryzen 7 curent, iar ăsta este un sacrificiu pe care trebuie să îl iei în calcul.

Desigur, nu astea sunt sigurele oferte din catalogul PC Garage, ci mai degrabă niște variante echilibrate din toate categoriile de preț. Dacă vrei să vezi mai toate modelele disponibile în programul Back to School, intră pe pagina oficială a campaniei PC Garage! În cazul în care laptopurile nu sunt pentru tine și ai prefera un desktop, PC Garage oferă cadou clienților săi un SSD Crucial P3 de 1TB PCIe 3.0 sau o sursă Thermaltake Smart RGB 80+ 700W. Conform tradiției, clienții pot primi cadou la alegere un premiu dacă achiziționează orice procesor împreună cu orice placă de bază și orice placă video din categoriile: procesoare, plăci de bază și plăci video, cu o valoare minima de 2.300 de lei.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Published in Jocuri

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares