Press "Enter" to skip to content

Xbox Series X|S si One primesc mult așteptatul update de UI

Se împlinește aproape un an de când Microsoft a început să testeze noua interfață Xbox Home UI. Încă de pe atunci, gamerii au început să se întrebe, oare cum o arăta noul launcher?! Acum, întrebările astea au primit un răspuns, întrucât producătorul a lansat actualizarea pentru interfața grafică și unii clienți au instalat-o deja. Procesul va fi unul de durată, compania anunțând că unii gameri vor aștepta și câteva săptămâni. Probabil nu este chiar totul gata la noul UI și Microsoft îl împinge puțin câte puțin, ca să observe reacția oamenilor.

Schimbările sunt destul de mari, iar noul Xbox Home UI iese în evidență imediat. Tile-urile care ocupau aproape tot ecranul au fost înghesuite în jumătatea de jos, lăsând spațiu liber deasupra lor pentru background. În felul ăsta primești mai multă libertate de personalizare ca să-ți faci consola unică. În partea de sus a ecranului ai o bară de stare transparentă, și de la stânga la dreapta ai așa: profilul tău, comenzi rapide pentru librărie, setări și așa mai departe, iar în marginea din dreapta vezi nivelul de baterie al controllerului și ora.

În felul ăsta, interfața de pe Xbox va fi mai aerisită și ceva mai arătoasă. Experiența de utilizare se simțea învechită, iar o schimbare ca asta este bine-venită. Cumva, situația de față mi-a adus aminte de vremea în care a ieșit Xbox One și încă mă jucam pe 360. Update-ul de UI care a venit atunci, a schimbat radical modul în care navigai prin meniuri și în sfârșit, se simțea ca ceva nou pe o consolă deja veche.

Ce-mi place la noua interfață în mod special, este background-ul animat. Probabil vor începe să apară teme care mai de care mai interesante și colorate, iar ăsta este un plus pentru o consolă. Dacă vreți să vedeți noul UI în acțiune, am găsit și un video foarte interesant de la Tom Warren, jurnalist The Verge, care a primit deja update-ul și explică schimbările. Dar cum o poză face cât o mie de cuvinte, v-am atașat mai jos clipul.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares