Press "Enter" to skip to content

Electronic Arts dă afară 6% dintre angajați

Electronic Arts este unul dintre cele mai mari nume din industria jocurilor video și chiar dacă imaginea companiei nu este atât de bună în ultimii ani, nu schimbă cu nimic faptul că vorbim despre un colos. Astfel vestea că 6% dintre angajați vor fi dați afară a picat destul de rău pentru mulți oameni. La momentul actual, compania înregistrează un număr de aproximativ 13.000 de angajați. Asta înseamnă că în jur de 780 de oameni și-au pierdut locul de muncă.

Fiecare dintre aceștia va primi o plată compensatorie, asigurare de sănătate și servicii de transport. Mai mult decât atât, conform unei aplicații completate de Electronic Arts către Securities and Exchange Commission, compania va folosi între 170 și 200 de milioane de dolari doar pe cheltuieli asociate concedierilor și restructurării. Toate aceastea fac parte din planurile de viitor pe care CEO-ul Andrew Wilson le-a prezentat prin intermediul unei postări pe blog:

Pe măsură ce ne concentrăm pe portofoliul nostru, renunțăm la proiecte care nu mai fac parte din strategia noastră, evaluând valoarea fiecărei proprietăți și restructurând câteva echipe. Aceste decizii urmează să afecteze aproximativ șase procente din întreaga forță de muncă a companiei.

Pe lângă concedierile recente, cei de la Electronic Arts au renunțat și la câteva jocuri. Cel mai recent, publisher-ul a anunțat închiderea serverelor de Apex Legends Mobile, după ce 200 de testeri au fost concediați. După aceea, proiectul ce avea să devină Battlefield Mobile a fost și el oprit din dezvoltare, iar un nou joc single-player Titanfall a fost anulat înainte de a avea vreo șansă pe piață. Nu se știe care sunt mai exact planurile companiei, dar pare că apele sunt cam tulburi în ultima vreme.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares